Iahnie de fasole ( 2 )

de COSTEO in Mancaruri de post, 30 Aug 2013 | 11221 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. fasole boabe (alba sau pestrita)
  • 2 cepe rosii
  • 1 ardei capia
  • 1 pastarnac
  • 2 linguri bulion (sau 1 rosie)
  • 3-4 catei usturoi
  • piper boabe
  • 2 foi dafin
  • verdeata tocata fin (patrunjel, marar)
  • 1 ceasca ulei
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole ( 2 ):

Se alege fasolea bob cu bob, se spala in 2-3 ape si se lasa la inmuiat 6-8 ore (peste noapte). Se arunca apa in care a stat, se acopera cu apa fierbinte, se pune 1 lingurita cu zaha (sau 1 lingurita bicarbonat) si se da in clocot. Se arunca si apa aceasta.

Se umple vasul cu 3 masuri de apa calda si se fierbe fasolea 2-3 ore la foc potrivit. In apa finala se adauga  pastarnacul curatat, spalat si taiat in doua.

Cand fasolea a fiert si bobul se desface la atingere, se adauga peste ea ceapa calita si ardeiul capia taiat subtire si rumenit in putin ulei. Adaugam bulionul (sau rosia tocata marunt) si condimentam cu: sare, piper, cimbru, foi de dafin si usturoiul tocat fin.

Se lasa vasul pe foc mic pana cand fasolea scade. Se presara marar si patrunjel tocat. Se serveste fierbinte, cu paine neagra sau mamaliguta rece si castraveti murati.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole ( 2 )" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

laura_n 1

01.09.2013, 17:35

big like, mai ales cu castravetii aia

COSTEO 1

01.09.2013, 18:08

Multumesc Laura!

Patricia Iordache 1

02.09.2013, 13:26

Bravo! Mancarica mea preferata si castravetii murati, asemenea!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mancarica de fasole