Iahnie de fasole ( 2 )

de COSTEO in Mancaruri de post, 30 Aug 2013 | 7427 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. fasole boabe (alba sau pestrita)
  • 2 cepe rosii
  • 1 ardei capia
  • 1 pastarnac
  • 2 linguri bulion (sau 1 rosie)
  • 3-4 catei usturoi
  • piper boabe
  • 2 foi dafin
  • verdeata tocata fin (patrunjel, marar)
  • 1 ceasca ulei
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole ( 2 ):

Se alege fasolea bob cu bob, se spala in 2-3 ape si se lasa la inmuiat 6-8 ore (peste noapte). Se arunca apa in care a stat, se acopera cu apa fierbinte, se pune 1 lingurita cu zaha (sau 1 lingurita bicarbonat) si se da in clocot. Se arunca si apa aceasta.

Se umple vasul cu 3 masuri de apa calda si se fierbe fasolea 2-3 ore la foc potrivit. In apa finala se adauga  pastarnacul curatat, spalat si taiat in doua.

Cand fasolea a fiert si bobul se desface la atingere, se adauga peste ea ceapa calita si ardeiul capia taiat subtire si rumenit in putin ulei. Adaugam bulionul (sau rosia tocata marunt) si condimentam cu: sare, piper, cimbru, foi de dafin si usturoiul tocat fin.

Se lasa vasul pe foc mic pana cand fasolea scade. Se presara marar si patrunjel tocat. Se serveste fierbinte, cu paine neagra sau mamaliguta rece si castraveti murati.

Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Iahnie de fasole ( 2 )-0
Iahnie de fasole ( 2 )-1
Iahnie de fasole ( 2 )-2
Iahnie de fasole ( 2 )-3
Iahnie de fasole ( 2 )-4
Iahnie de fasole ( 2 )-5
Iahnie de fasole ( 2 )-6
Iahnie de fasole ( 2 )-7
Iahnie de fasole ( 2 )-8
Iahnie de fasole ( 2 )-9

COMENTARII (22)

laura_n

laura_n 1

01.09.2013, 17:35

big like, mai ales cu castravetii aia

COSTEO

COSTEO 1

01.09.2013, 18:08

Multumesc Laura!

Patricia Iordache

Patricia Iordache 1

02.09.2013, 13:26

Bravo! Mancarica mea preferata si castravetii murati, asemenea!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!