Iahnie de fasole

de alinutzika in Mancaruri cu carne, 23 Iul 2011 | 4545 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  
  • 1 conserva mare sau 2 mici de fasole
  • 1 ceapa
  • 1 morcov mare
  • 1 ardei
  • 1 rosie
  • 1-2 linguri faina
  • 100 ml lapte
  • 2-3 linguri smantana
  • 2-3 feliute de slanina afumata
  • sare, piper,vegeta
  • marar,tarhon
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole:


Se pune la rumenit slaninuta pana lasa ulei, apoi se adauga ceapa tocata, morcovii rondele, ardeiul  taiat marunt si se lasa la calit, la foc mic.Dupa ce se calesc legumele se adauga rosia si se mai lasa aprox. 1 minut, apoi se pune faina si se amesteca repede, sa nu faca cocoloase si se adauga smantana si apoi laptele. Puteti mesteca in acest timp cu telul de mamaliga..Se completeaza cu apa pana ajunge la consistenta unei smantani mai subtiri.Cand incepe sa fiarba se adauga fasolea din conserva si se condimenteaza, dupa gust. Se mai lasa sa fiarba aproximativ 10 minute la foc mic, amestecand, si se ia de pe foc.Condimentele pot fi adaugate si la sfarsit, dar mie imi place sa le pun inainte, ca sa se imbine aromele.
Puteti servi iahnia cu carnaciori prajiti,  kaiser prajit sau asa, simpla.
Noi am servit-o cu crenvursti prajiti si  taiati bucatele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mancare de fasole boabe cu afumatura