Iahnie de fasole

de AlexTeacher in Mancaruri de post, 28 Iul 2015 | 3165 vizualizari

 

Mi-aduc aminte ca obisnuiam sa fac fasole la ceaun de o tona la diverse targuri, iarmaroace si alte minunatii de genul, amestecand cu una bucata vasla, si facand o febra musculara a doua zi de mi-era mai mare dragul.
Va dati seama ca "pe-asta mica" am aranjat-o numaidecat - nici n-am stat la discutii cu ea.

Credit foto: Tudor Raiciu

 

INGREDIENTE

    • Fasole bob gigant – 500 g
    • Coriandru boabe – 2 linguri
    • Chimen seminte – 1 lingura
    • Bulion calitativ – 300 g
    • Zahar – ½ lingurita
    • Cimbru uscat – 1 lingurita
    • Morcovi – 3 buc
    • Ardei gras – 2 buc
    • Ceapa – 3 buc
    • Ulei – 3 linguri
    • Usturoi – 4 catei
    • Boia dulce – 1 si ½ lingura
    • Sare si piper – dupa gust
    Extra: Pentru fierberea fasolei:
    • Morcovi – 2 buc
    • Cepe – 2 buc
    • Telina – 1 buc
    • Pastarnac – 2 buc
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole:

  • Coaceti usturoiul in cuptor;

  • Lasati fasolea la inmuiat cu o seara inainte;

  • Puneti-o la fiert cu sare, 2 morcovi, 2 cepe, 1 telina si 2 buc de pastarnac (intregi) (timpul de fierbere al fasolei este influentat de calitatea sa);

  • Cand bobul s-a fiert, scurgeti apa intr-un castron;

  • Spalati, curatati si taiati morcovii cubulete;

  • Taiati ceapa si ardeii cubulete;

  • Zdrobiti usturoiul in mojar;

  • Tot in mojar zdrobiti boabele de coriandru si semintele de chimen;

  • Incingeti uleiul si caliti morcovii;

  • Adaugati apoi ceapa, coriandru, chimen si boia, caliti-o bine si cand devine translucida turnati doua polonice din zeama in care a fiert fasolea;

  • Adaugati ardeiul gras si usturoiul;

  • Cand toate legumele au fiert, adaugati fasolea si bulionul;

  • Completati cu zeama din care a fiert fasolea daca vi se pare prea groasa;

  • Adaugati apoi zaharul si cimbru;

  • Lasati-o sa fiarba la foc mic pana va scade;

    Pofta buna ! 

 

RETETA IN IMAGINI

Iahnie de fasole-0
Iahnie de fasole-1
Iahnie de fasole-2

COMENTARII (13)

MOKUSKA 1

28.07.2015, 17:35

daaaa

Rocsi 1

29.07.2015, 20:10

Ma inscriu la o portie ca prea imi face cu ochiul

gaby_duceag 1

08.08.2015, 19:20

pe-asta mica ..))
arata tare fain.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04