Iahnie de fasole boabe cu carne afumata

de marcela1979 in Mancaruri de legume, 30 Iun 2011 | 2674 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole boabe rosie
  • carne afumata de porc
  • 2 cepe albe
  • 1 morcov
  • 1 ardei
  • vegeta,piper
  • cimbru
  • foi de dafin 3 buc
  • frunze de patrunjel
  • bulion
  • ulei
  • faina alba
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole boabe cu carne afumata:

Se pune fasolea la inmuiat peste noapte. Dimineata se arunca apa de pe ea si se pune in oala cu apa rece sa fiarba si se mai pune si carnea afumata sa fiarba cu fasolea. Se arunca o apa si se pune sa fiarba iar in apa fiarta. Cand sunt fierte se arunca apa de pe fasole si carne.

Intr-o cratita se incinge uleiul,se pune ceapa tocata marunt,ardeiul cubulete si morcovul razalit.Se caleste si se adauga carnea fiarta sa se prajeasca.Se pune apa cat sa acopere si se lasa sa fiarba.Se adauga fasolea fiarta si se lasa sa mai dea cateva clocote.

Se face o ingroseala din faina alba si apa, se pune din zeama si apoi se toarna in oala cu mancare amestecand continuu. Se pune vegeta si piper, se toarna bulionul si se lasa inca 2-3 clocote. Se adauga cimbru si 3 foi de dafin si frunzele de patrunjel, mai da un clocot si gata. Se serveste cu muraturi sau salata de sezon.Eu am servit cu castraveti murati si sfecla rosie.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Iahnie de fasole boabe cu carne afumata 112640
retete culinare - Iahnie de fasole boabe cu carne afumata 112641
retete culinare - Iahnie de fasole boabe cu carne afumata 112642
retete culinare - Iahnie de fasole boabe cu carne afumata 112644
retete culinare - Iahnie de fasole boabe cu carne afumata 112645
retete culinare - Iahnie de fasole boabe cu carne afumata 112646
retete culinare - Iahnie de fasole boabe cu carne afumata 112647

COMENTARII (13)

mihaelaM 1

01.07.2011, 11:52

foarte buna

Lau 1

02.07.2011, 09:28

buna

adry88 1

02.07.2011, 15:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55