Iahnie de fasole cu carnati

de C_Luana_M in Mancaruri cu carne, 17 Sep 2010 | 2770 vizualizari

 

O reteta super pe care am vazut-o pe blogul Amaliei, o bucatareasa extraordinara

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. fasole
  • 1 morcov mare
  • 2 cepe potrivite
  • 2 linguri faina
  • 3 linguri malai
  • carnati (semiafumati folosesc eu, dar nu conteaza, folositi ce va place)
  • 250 gr. bulion
  • ulei pentru prajeli
  • 1 lingura boia dulce
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole cu carnati:

      Se pune fasolea la fiert impreuna cu morcovul(eu il dau pe razatoarea mare) si cu sarea. Cand vedem ca aproape a fiert fasolea, putem pregati si rantasul si sa prajim carnatii.

      Intai am pus ulei in tigaie si am prajit ceapa taiata marunt impreuna cu carnatii feliati. Cand ceapa a capatat culoarea aceea galbuie (care ne spune ca e gata), le luam cu o paleta si adaugam peste fasole (fara a goli apa din fasole pentru a avea din ce se forma sosul).

     In uleiul in care am calit ceapa(mai adaugam daca a ramas prea putin) pregatim rantasul: punem 2 linguri de faina, amestecam bine, adaugam si malaiul si o lingura de boia, amestecam in continuare si lasam sa se prajeasca putin, apoi adaugam bulionul si in cateva momente e gata rantasul. Il adaugam peste fasole si dam la cuptor vreo 30 minute (ar trebui sa se formeze o crusta deasupra). Pentru a se duce crusta amestecam putin si e gata iahnia.

      Pofta buna!

 

COMENTARII (1)

nadina73 1

29.09.2010, 01:13

Bun venit5 furculite

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S