Iahnie de fasole cu carnati

de Julie in Mancaruri cu carne, 20 Mai 2010 | 16331 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole alba, boabe mari
  • 4-5 bucati cu carnati afumati
  • o jumatate ardei gras rosu
  • o jumatate ardei gras verde
  • un morcov potrivit
  • o ceapa mica ,uscata
  • 2 fire ceapa verde
  • 3 linguri cu bulion
  • 100 ml ulei
  • sare,vegeta, piper , boia dulce, cimbru
  • marar, patrunjel
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole cu carnati:

Fasolea se spala, se pune in apa si se lasa la inmuiat peste noapte.A doua zi se scurge de apa in care a stat  si se umple oala cu apa fierbinte .Se pune pe foc si se lasa sa fiarba. Scurgem apa si inlocuim cu alta, fierbinte,de trei ori (asa fac eu). Cand fasolea s-a inmuiat putin se adauga morcovul si ardeiul gras cuburi, ceapa uscata si ceapa verde taiate mic si un praf de sare.Lasam sa fiarba.

Intre timp taiem carnatii rondele si ii "tragem " putin la tigaie in ulei incins. Dupa ce fasolea a fiert de ajuns (aprox. o ora si jumatate) si apa a scazut, adaugam  carnatii cu tot cu uleiul in care s-au prajit, bulionul, mararul taiat fin, condimentele dupa gust si mai dam pentru 15 minute la cuptor.

Dupa ce oprim focul mai presaram deasupra un praf de cimbru si patrunjel tocat marunt.

 

RETETA IN IMAGINI

Iahnie de fasole cu carnati-0
Iahnie de fasole cu carnati-1
Iahnie de fasole cu carnati-2
Iahnie de fasole cu carnati-3

COMENTARII (11)

Dana Cristea - pusikmea 1

20.05.2010, 18:58

deschide usa ca vin la tine la masa, nu cred ca-mi ajunge toata oala

Bucataras Medi 1

20.05.2010, 19:33

eu imi iau o ceapa rosie si furculitele si pornesc catre tine.................

Julie 1

21.05.2010, 10:12

Haideti! Va astept! Gata ,am deschis si usa Medioto grabeste-te ca Pusikmea ajunge prima ,ca sta aproape...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41