Iahnie de fasole cu costita afumata

de Merisor in Mancaruri cu carne, 3 Dec 2012 | 25543 vizualizari

 

De cand le promit baietilor o iahnie cu afumatura, abia azi m-am tinut de cuvant.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole alba
  • 3 cepe
  • 1 morcov
  • ardei
  • apa
  • sare
  • cimbru
  • foi de dafin
  • patrunjel
  • piper macinat
  • 1 capatana usturoi
  • suc de rosii
  • 1 Kg costita de porc afumata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole cu costita afumata:

Am spalat fasolea si am lasat-o 30 de minute in apa rece. De regula o las mai mult, dar azi n-am avut timp.

Am adaugat apa cat sa o acopere si am pus-o la fiert la foc mediu.

Cand a atins punctul de fierbere am scurs apa si am adaugat alta.

Am pus-o din nou la fiert repetand procedura.

Deci primele doua ape le scurg, abia la a treia las sa fiarba definitiv.

In alt vas am pus costita taiata si spalata si am acoperit cu apa.

Am lasat la fiert pana a atins punctul de fierbere dupa care am scurs apa, am clatit-o si am pus-o din nou la fiert in putina apa si am acoperit vasul.

Legumele le-am curatat si le-am tocat cu robotul. Ardei am folosit de la congelator deja tocat.

Cand fasolea s-a inmuiat am adaugat legumele tocate si costita afumata impreuna cu zeama in care a fiert, am potrivit de sare si am mai lasat cam 30 de minute dupa care am adaugat sucul de rosii. Am asezonat cu cimbru, piper si foi de dafin si am lasat sa fiarba la foc incet mestecand din cand in cand pentru a nu se lipi.

Usturoiul curatat l-am trecut prin aparatul de pisat, apoi l-am adaugat in iahnia de fasole.

La final am adaugat patrunjel tocat.

Am servit alaturi de muraturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole cu costita afumata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole cu carnati si slanina prajita