Iahnie de fasole cu scarita

de Dana_Retetegg in Porc, 23 Noi 2010 | 4041 vizualizari

 

O reteta absolut delicioasa si destul de ieftina este cea de iahnie.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr fasole alba uscata
  • 1 conserva fasole rosie
  • 200 gr scarita de porc afumata
  • 5 linguri sos de tomate
  • 1 ceapa
  • sare
  • cimbru
  • patrunjel
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole cu scarita:

Fasolea alba am pus-o in apa cu o seara inainte. A doua zi am schimbat apa si am pus-o la fiert. Dupa cateva clocote am schimbat iar apa, repetand operatiunea de 2-3 ori.

Cand fasolea alba a fiert, adaugam si fasolea rosie, scarita taiata bucati si amestecam bine.

Apoi pregatim sosul.
Am tocat o ceapa si am pus-o la calit. Cand s-a rumenit am adaugat sosul de rosii, sare, cimbru si 3 linguri de apa.

Am adaugat sosul peste fasole si am mai lasat 10-15 minute pe foc.

La final am pus si putin patrunjel tocat marunt.

 

TIPS-URI

1

Puteti sa incercati si varianta de post, fara carne, este la fel de gustoasa.

RETETA IN IMAGINI

Iahnie de fasole cu scarita-0
Iahnie de fasole cu scarita-1
Iahnie de fasole cu scarita-2
Iahnie de fasole cu scarita-3

COMENTARII (13)

lilik

lilik 1

25.11.2010, 01:37

ce buna e fasolea ta dana

Cris2711

Cris2711 1

27.11.2010, 14:38

hallo retetegg,este uimitor ca in timp asa de scurt ai introdus atatea retete interesante,voi introduce si eu in curand,pana atunci Dana succes si sa auzim des de tine

Dana_Retetegg

Dana_Retetegg 1

27.11.2010, 19:34

@Cris2711: Ma ajuta foarte mult blogul pe care il am de 10 luni si jumatate...toate retetele se regasesc si acolo.Mult spor la bucatarit!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!