Iahnie de fasole ( de post)

de - Andreea - in Mancaruri de post, 13 Mar 2014 | 7141 vizualizari

 

Pentru cine nu vrea de post poate pune niste carnaciori alaturi ...dar varianta asta e la fel de delicioasa :)

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 2 frunze de dafin
  • cimbru
  • marar
  • 250 ml suc de rosii
  • sare
  • piper
  • 3 linguri cu ulei
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole ( de post):

Fasolea o spalam si o punem la apa rece cu o seara inainte.Astfel bobul de fasole va fierbe mult mai usor.

A doua zi scurgem fasolea de apa in care a stat ,punem din nou apa si punem fasolea la fiert.Schimbam apa de cateva ori.

Ceapa o curatam de coaja,o spalam si o tocam marunt.

Morcovii ii curatam,ii spalam si ii taiem in doua pe lung si apoi rondele.

Punem uleriul intr-o tigaie si punem la calit ceapa impreuna cu morcovii pana se inmoaie.

Adaugam fasolea ( scursa) ,foile de dafin,cimbrul si apa calda cat sa acopere fasolea.Lasam la fiert la foc mic pana ce bobul de fasole a fiert ( este moale) .Daca este nevoie pe parcurs mai adaugam cate putina apa.

Adaugam sucul de rosii ,mararul ,sare si piper dupa gust .Lasam la foc mic inca 5 minute.

Se serveste calda cu mamaliguta fierbinte si ceva muraturi alaturi :) 

Noi am servit cu varza rosie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole ( de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Pushaa 1

14.03.2014, 11:04

imi place!

Ligia Bxl 1

14.03.2014, 13:39

vaiii ce bine arata noroc ca am facut si eu fasole

- Andreea - 1

14.03.2014, 14:33

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocana de fasole neagra