Iahnie de fasole rapida

de AndrutzaP in Mancaruri de legume, 16 Iul 2016 | 409 vizualizari

 

   Cine refuza o iahnie de fasole (fasole scazuta)? Nimeni! Dar dat fiind ca este vara, si sa fierbi fasole este crima, modernitatea ne ajuta: fasole prefiarta la caserola.

 

INGREDIENTE

  • 3 conserve cu fasole prefiarta (300 g fasole)
  • 1 legatura ceapa verde
  • 2 morcovi potriviti
  • 2 ardei grasi rosii
  • 1 conserve rosii decojite
  • sare, piper
  • o legatura si jumatate de patrunjel
  • 5 linguri ulei
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole rapida:

Ceapa, ardeiul si morcovii se spala si se toaca marunt.

Ceapa se caleste 5 minute in uleiul preincins, apoi se adauga morcovul. Dupa alte 5 minute se adauga ardeiul si se mai lasa sa se caleasca impreuna, la foc mic, pentru inca 10 minute.

Cand s-au inmuiat se adauga rosiile decojite si maruntite. Cand dau in clocot se adauga fasolea si 100 ml apa.

Cu capacul pus la oala si cu focul dat mic se fierbe mancarica pentru circa 30 minute.

Luati capacul de pe oala si potriviti de sare si piper. Mai lasati sa fiarba 5-8 minute, adaugati patrunjelul tocat marunt.

Se serveste cu o salata alaturi.

Serviti cu placere!

 

TIPS-URI

1

mancarica este gata cand s-a fiert bine morcovul si ardeiul.

2

aceasi reteta o puteti folosi si daca alegeti sa folositi fasole fiarta de voi.

3

puteti adauga afumatura (ciolan, costita) sau carnati.

RETETA IN IMAGINI

Iahnie de fasole rapida-0
Iahnie de fasole rapida-1
Iahnie de fasole rapida-2
Iahnie de fasole rapida-3
Iahnie de fasole rapida-4
Iahnie de fasole rapida-5
Iahnie de fasole rapida-6

COMENTARII (15)

Andra_Constantinescu

Andra_Constantinescu 1

18.07.2016, 00:37

Foarte buna!

 merisor

merisor 1

18.07.2016, 10:02

Chiar mi-e pofta de o iahnie!

Zamfira

Zamfira 1

19.07.2016, 09:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!