Iahnie de fasole rosie

de Rux in Mancaruri de post, 10 Iul 2012 | 11401 vizualizari

 

O mancare extrem de gustoasa, care necesita un timp de preparare mai indelungat atunci cand vrei sa scapi de eventuala( asta desigur in functie de fiecare organism in parte) balonare nedorita. Si bunicile noastre procedau in acelasi mod, lasand la inmuiat cat mai mult timp fasolea, apoi fierband-o cu mirodenii, condimente, pentru a usura digestia.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole rosie boabe
  • 2 linguri ulei de masline( sau ce ulei doriti)
  • 1 morcov
  • 1 ceapa rosie
  • 1/2 telina
  • 2 ardei grasi
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingurita maghiran
  • 1lingurita rasa de chimion
  • 10 linguri pasta de rosii( de preferat facuta in casa)
  • piper
  • o rosie mare
  • 1 foaie de dafin mare
  • sare desigur dupa gust
  • alte condimente dupa gustul personal
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole rosie:

Fasolea se lasa in apa timp de 24 de ore, intre timp avand grija sa aruncam apa si sa clatim fasolea de trei ori.

Punem fasolea la fiert pentru aproximativ 2 ore si jumatate , 3 si in acest interval schimbam  apa de cinci ori si de fiecare data  clatim fasolea. Nu va speriati ca nu-si va mai pastra gustul( multa lume are tendinta sa faca asta), acesta va ramane intact iar digestia va fi una facila.

Aproape de sfarsitul fierberii, pregatim sosul de legume pentru fasole.

Eu am fiert fasolea in Zepter iar timpul de fierbere s-a mai scurtat. 

Sosul de legume l-am pregatit in felul urmator:

Am pus intr-o craticioara, uleiul de masline si doua trei linguri apa si apoi am adaugat pe rand, ceapa tocata, ardeiul taiat fasii, telina rasa apoi o jumatate  de morcov ras si cealata jumatate taiat rondele. Am adaugat rosia data pe razatoare, pasta de rosii si sare dupa gust. Am lasat la foc mic zece minute( eu am pus tot la Zepter).

In ultima apa in care fierbe fasolea, adaugam maghiranul, chimionul, foaia de dafin si boiaua. Cand fasolea este fiarta cam 90 %( deci aproape fiarta), adaugam si sosul apoi potrivim gustul final adaugand sare si piper( gustam pana ne place ), sau alte condimente dupa gustul personal( eventual daca dorim o nota mai acrisoara inca putina pasta de rosii, daca dorim sa fie dulce acrisoara putem pune si o lingura de zahar( brun sau melasa).

Este o mancare simpla, dar cu un gust deosebit de bun!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Iahnie de fasole rosie-0
Iahnie de fasole rosie-1
Iahnie de fasole rosie-2
Iahnie de fasole rosie-3
Iahnie de fasole rosie-4
Iahnie de fasole rosie-5

COMENTARII (24)

Rux 1

18.11.2012, 00:12

Multumesc!

Bya Ralu 1

05.12.2012, 00:10

e delicioasa!

babi5 1

10.06.2013, 13:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!