Iahnie de fasole uscata

de mamaieelena in Mancaruri de post, 4 Apr 2011 | 3653 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 gr.fasole uscata alba
  • 3 morcovi potriviti
  • 150 gr.telina proaspata
  • 150 pastarnac proaspat
  • un fir de praz
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper
  • 3 foi de dafin
  • marar verde
  • cimbru
  • 150 ml suc de rosii
  • 100 ml. ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole uscata:

Fasolea se spala bine cu apa calda.

Intre timp se curata zarzavatul si se taie in dimensiuni mai mari. Intr-o oala sub presiune se pune fasolea impreuna cu zarzavatul, 2 linguri cu ulei si sare. O pun la foc pentru 45 de minute. Cand e aproape gata in alta cratita pun restul de ulei, piper, suc de rosii, foi de dafin, cimbru. Cand clocotesc toate atunci transfer fasolea cu totul in  cratita cu sosul si o mai las sa fiarba 5 minute si e gata. Se pune marar proaspat.

Pofta buna

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Iahnie de fasole uscata 96301
retete culinare - Iahnie de fasole uscata 96302
retete culinare - Iahnie de fasole uscata 96303
retete culinare - Iahnie de fasole uscata 96304

COMENTARII (27)

mamaieelena 1

06.04.2011, 11:51

multumesc mirela

MVMih 1

09.04.2011, 19:47

Spun si eu...saru'mana pentru masa! Desi nu prea am voie....n-am putut sa ma abtin...am facut si eu un pic de fasolica azi... Desi mancarea buna iese cand se face multa

gaby_gabytza 1

14.09.2011, 10:18

delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S