Iahnie de linte cu mamaliguta

de nadina73 in Mancaruri de post, 30 Noi 2010 | 6243 vizualizari

 

Si pentru ca maine e miercuri si e si post ,va recomand o mancarica foarte buna ,sursa Rivka http://www.bucataras.ro/retete/2863/iahnie-de-linte-verde.html

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 3 catei usturoi
  • 1 borcan linte(conserva)
  • 200 pasta de tomate
  • 1 lingura amidon
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei masline

Mamaliguta:

  • faina de malai
  • apa
  • sare
  • 2-3 foi de dafin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de linte cu mamaliguta:

Se toaca ceapa marunt si se caleste in ulei 3 minute dupa care se pune lintea din borcan cu tot cu apa din borcan si se mai completeaza cu 1/2 canita de apa,se pun si foile de dafin,se lasa sa dea 2-3 clocote dupa care se pune pasta de tomate amestecata cu 1 lingura de amidon(pt a se lega mai bine)se condimeneaza cu sare ,piper si totul e gata.

Se pregateste mamaliguta:

Se pune apa la fiert cu sare,cand clocoteste se pune faina ,se amesteca bine se lasa sa fiarba.

Se poate servi simpla sau cu orice ganitura doriti chiar si cu carne daca nu e de post.

Noi insa am servit cu mamaliguta si muratura

pofta buna

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Iahnie de linte cu mamaliguta 67507
retete culinare - Iahnie de linte cu mamaliguta 67508
retete culinare - Iahnie de linte cu mamaliguta 67509
retete culinare - Iahnie de linte cu mamaliguta 67510
retete culinare - Iahnie de linte cu mamaliguta 67511
retete culinare - Iahnie de linte cu mamaliguta 67513
retete culinare - Iahnie de linte cu mamaliguta 67514

COMENTARII (11)

La Ancuta 1

01.12.2010, 16:05

arata foarte bine

MotanLaOale 1

02.12.2010, 10:30

mariac 1

02.12.2010, 21:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D