Iahnie de linte verde

de rivka in Aperitive / Garnituri, 8 Dec 2009 | 21990 vizualizari

 

o mancare care e bine sa ne obisnuim sa o mancam cat mai des daca vrem sa ne pastram slabi si sanatosi

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de linte
  • 2 catei usturoi
  • 1 ceapa mare
  • 1 conserva mica pasta de tomate
  • 3 linguri ulei masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de linte verde:

Lintea se aseaza in vas cu apa calduta cca 1 ora se poate lasa si peste noapte(ca si fasolea).

Se aseaza in oala cu apa pe foc si se lasa sa fiarba pana devine moale, consistenta untoasa.Se opreste focul si se scurge de apa.

In alta cratita se caleste in putin ulei de masline ceapa tocata marunt, usturoiul, se adauga lintea scursa de apa, se adauga o cana cu apa, conserva de pasta de toamate, sare dupa gust si se lasa la foc mic sub capac sa fiarba pana scade apa si se face ceapa, cca 15 minute.

Am servit-o cu ficati crocanti la cuptor dar deseara fac langa si oua ochiuri.

 

 

COMENTARII (8)

liana_geicu 1

09.12.2009, 13:34

nu am mancat niciodata, dar daca seamana cu fasolea cred ca mi-ar placea!

rivka 1

09.12.2009, 21:41

mie nu mi se pare sa semene cu fasolea, mie personal imi place mai mult iajnia de fasole (maine fac abia astept) sau fasolea frecata, dar asta e mai consistenta mie se pare mie, si e la fel daca nu chiar mai sanatoasa datorita continutului mare de fibre. in orice caz lintea ca si fasolea sunt foarte sanatoase si nu trebuie sa lipseasca din alimentatie...si e si o mancare ieftina...

pana_luminita 1

18.12.2009, 16:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20