Iaurt de casă

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 30 Mai 2012 | 7827 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 l - 2,5 l lapte gras
  • 4 - 5 linguri cuib de iaurt (oprit din iaurtul precedent preparat sau cumpărat)
  • două linguri smântână grasă (25%)
  • două linguri brânză de vaci
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iaurt de casă:

Pui laptele la fiert. În momentul în care începe să fiarbă dai focul la mic. Pui in cratiţă un polonic - asta opreşte laptele să dea în foc. Laşi să fiarbă pănă cand laptele prinde o crustă (spumă) gălbuie la suprafaţă .(30-40 minute la foc mic, mic)

Se răceşte doar atât cât, atunci când introduci degetul în lapte să reziste căldurii. Deci, simplu, bagi degeţelul. Daca zici AU!, îl mai laşi să se răcească, dacă degetul rezistă (fără însă ca laptele să fie doar călduţ sau rece...undeva la 40 de grade) e bun de pus la prins.

În vasul în care îl vei pune amesteci cuibul de iaurt , smântâna si brânza de vaci. Omogenizezi şi prin înclinarea vasului  tapetezi puţin şi pereţii (cam o palma din înălţimea lui).

Torni laptele, acoperi vasul, înveleşti cu un prosop gros şi îl laşi la loc cald 5-6 ore (pe timp de vara dar iarna il las mai mult , 8-9 ore). Înclini uşor să vezi dacă s-a prins şi se dezlipeşte cu uşurintă de pereţii vasului şi îl pui la rece pentru alte 2-3 ore.

Pastrezi din el pentru urmatoarea porţie de iaurt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Iaurt de casă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (73)

mena29 1

31.05.2012, 07:11

Medi,mi-am cumparat si eu da sa sti Gabytza ca-mi place asta al tau fiert nici prea prea nici foarte foarte, probat la greu cu degetu

Laly 1

31.05.2012, 20:35

Gabytule mai ai si pentru mine o lingura,uite eu iti dau

Bya Ralu 1

27.01.2013, 23:18

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Iaurt de casa