Iaurt de casă

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 30 Mai 2012 | 4161 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 l - 2,5 l lapte gras
  • 4 - 5 linguri cuib de iaurt (oprit din iaurtul precedent preparat sau cumpărat)
  • două linguri smântână grasă (25%)
  • două linguri brânză de vaci
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iaurt de casă:

Pui laptele la fiert. În momentul în care începe să fiarbă dai focul la mic. Pui in cratiţă un polonic - asta opreşte laptele să dea în foc. Laşi să fiarbă pănă cand laptele prinde o crustă (spumă) gălbuie la suprafaţă .(30-40 minute la foc mic, mic)

Se răceşte doar atât cât, atunci când introduci degetul în lapte să reziste căldurii. Deci, simplu, bagi degeţelul. Daca zici AU!, îl mai laşi să se răcească, dacă degetul rezistă (fără însă ca laptele să fie doar călduţ sau rece...undeva la 40 de grade) e bun de pus la prins.

În vasul în care îl vei pune amesteci cuibul de iaurt , smântâna si brânza de vaci. Omogenizezi şi prin înclinarea vasului  tapetezi puţin şi pereţii (cam o palma din înălţimea lui).

Torni laptele, acoperi vasul, înveleşti cu un prosop gros şi îl laşi la loc cald 5-6 ore (pe timp de vara dar iarna il las mai mult , 8-9 ore). Înclini uşor să vezi dacă s-a prins şi se dezlipeşte cu uşurintă de pereţii vasului şi îl pui la rece pentru alte 2-3 ore.

Pastrezi din el pentru urmatoarea porţie de iaurt.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Iaurt de casă 164791
retete culinare - Iaurt de casă 164792

COMENTARII (73)

mena29 1

31.05.2012, 07:11

Medi,mi-am cumparat si eu da sa sti Gabytza ca-mi place asta al tau fiert nici prea prea nici foarte foarte, probat la greu cu degetu

Laly 1

31.05.2012, 20:35

Gabytule mai ai si pentru mine o lingura,uite eu iti dau

Bya Ralu 1

27.01.2013, 23:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D