Iaurt de casa

de Bucataras in Mancare copii, 12 Feb 2020 | 8458 vizualizari

 

Cel mai bun, cremos si sanatos iaurt mancat vreodata e iaurtul pe care il preparam in casa, ca pe vremea bunicilor. Ce e drept, vremurile s-au schimbat, nici vacuta nu avem, dar cautam sa luam lapte de la producatori mici pentru iaurtul nostru.
Si asa entuziasmati suntem de gustul lui autentic incat ne-am facut un obicei din a face iaurt la cateva zile. Cum se face, va povestesc mai jos. 
 

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri de iaurt
  • 1 litru de lapte nefiert
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iaurt de casa:

Pune 2 linguri de iaurt intr-un vas de lut, adauga 1 litru de lapte nefiert si amesteca. 

Acopera gura vasului cu un prosop curat sau cu tifon si lasa-l peste noapte in bucatarie, la cald. Dimineata deja e inchegat. Pune iaurtul in frigider sa stea la rece. 

Il poti manca natur sau cu fructe, nuci sau alte seminte si miere de albine, ca mic dejun sau ca pe o gustare sanatoasa, peste zi.

Mie imi place sa-l mai las o zi in frigider inainte de a manca din el, sa se lege mai bine.

Ce am mai observat eu: daca amestec iaurtul deja inchegat, iaurtul ce ramane in vasul de lut pe masura ce consumam din el face niste bulgarasi ca de branza, seamana cu laptele batut din borcanul cu care venea bunicul la oras. 

O alta sugestie am primit de la mama: sa folosesc smantana in loc de iaurt si iaurtul iese mult mai cremos. 

Va poftesc sa indrazniti si voi sa faceti iaurt in casa, e mult mai sanatos decat ce cumparam din comert. Garantat :) 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Iaurt de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

lucy2002 1

13.02.2020, 09:43

Cel mai bun!

Rocsi 1

13.02.2020, 19:35

Suuuper! Chiar azi mi-a trimis cineva un bidon cu lapte de tara si am pus sa fac iaurt. Eu ung vasul cu smantana!

Rahela Velicu 1

27.02.2020, 15:11

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Iaurt de casa