Icre de casă

de georgiaskitchen in Aperitive / Garnituri, 29 Ian 2014 | 1692 vizualizari

 

Dragi bucătărași, ce ziceți dacă azi pregătim niște icre?   Sunt mult mai bune decât cele cumpărate...măcar așa știm ce mâncăm...:)

 

INGREDIENTE

  • 200 g icre
  • 400 ml ulei
  • 50 g griș
  • 50 ml apă minerală
  • zeamă de lămâie
  • o ceapă
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Icre de casă:

În primul rând punem într-o crăticioară cam 200 ml de apă și când aceasta dă în clocot, adăugăm grișul amestecând energic cu un tel până se îngroașă. Îl dăm deoparte să se răcească.

Punem icrele într-un castron, și începem să le mixăm ușor adăugând puțin câte puțin din ulei. Când încep să iși marească volumul, punem treptat câte puțină zeamă de lămâie, apoi ulei mai adăugăm și câte puțin din apa minerală(icrele devin mai pufoase de la apă).   Continuăm până când terminăm cu uleiul, apoi adăugăm treptat grișul răcit, de data asta mixând la viteză mai mare pentru a se omogeniza cu icrele. 

Griș puneți în funcție de cât de sărate sunt icrele...nu trebuie să îl folosiți pe tot.

Ceapa o curățăm, o spălăm și o tăiem cât mai mărunt. O adăugăm peste icre și servim. 

Sunt mai bune dacă înainte de servire le ținem puțin la figider.

 

RETETA IN IMAGINI

Icre de casă-0
Icre de casă-1
Icre de casă-2
Icre de casă-3

COMENTARII (8)

georgiaskitchen

georgiaskitchen 1

29.01.2014, 17:49

Va multumesc pentru aprecieri!

deyutzky

deyutzky 1

29.01.2014, 18:06

MotanLaOale

MotanLaOale 1

29.01.2014, 18:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!