Icre de fasole

de Andra_Constantinescu in Mancaruri de post, 24 Mar 2016 | 1670 vizualizari

 

N-am mai mancat pana acum bunatate din asta. Mama mi-a spus ca obisnuia sa faca icre de fasole atunci cand eram mica, dar a zis ca nu a mai facut pentru ca eu nu am vrut sa mananc. Acum, cu prilejul concursului "Vegetalele la putere", am incercat pana la urma si acest mod de preparare al fasolei si mi-a placut foarte mult. 

 

INGREDIENTE

  • 400 g boabe uscate de fasole alba;
  • apa;
  • sare;
  • doua cepe;
  • 100 ml ulei.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Icre de fasole:

Fasolea se alege (sa nu fie boabe stricate), se spala in doua-trei ape, apoi se pune la fiert intr-o cratita cu apa. Dupa ce da in cateva clocote, se ia de foc, se acopera cratita cu un capac si se lasa fasolea sa se umfle cel putin o ora.

Dupa aceea, fasolea se clateste in apa rece intr-o sita, apoi se pune din nou la fiert in alta apa curata, impreuna cu putina sare. Pe parcursul fierberii se completeaza cu apa daca este necesar.

Dupa ce boabele au fiert bine si incep sa se zobeasca, se ia cratita de pe foc si se lasa fasolea sa se racoreasca. 

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.

Fasolea se da prin robotul de bucatarie, apoi se amesteca cu ceapa si uleiul. 

Se serveste rece, intinsa pe paine.

Se poate servi cu rosii.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Icre de fasole 434948
retete culinare - Icre de fasole 434949
retete culinare - Icre de fasole 434950
retete culinare - Icre de fasole 434951
retete culinare - Icre de fasole 434952
retete culinare - Icre de fasole 434953
retete culinare - Icre de fasole 434954
retete culinare - Icre de fasole 434955
retete culinare - Icre de fasole 434956

COMENTARII (30)

Geanina87 1

25.03.2016, 12:18

simona72 1

25.03.2016, 13:40

Rocsi 1

25.03.2016, 21:07

Bune, bune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D