Icre de peste

de claudiaO in Peste, 8 Ian 2014 | 2771 vizualizari

 

Am primit cu cateva zile inainte de sarbatori niste icre de la o prietena, asa ca, daca tot se manca peste de Anul Nou, am trecut la preparare :D
Eu sunt mare amatoare de icre...asa ca ...oricnad sunt bine venite, nu numai de Anul Nou :P

 

INGREDIENTE

  • icre de peste (nu stiu de care peste - de obicei folosesc de hering)cca 200 gr.
  • gris de grau 50 gr
  • ulei 300 ml
  • zeama de lamaie
  • ceapa
  • sare
  • apa clocotita
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Icre de peste:

Pregatim mai intai grisul pt a avea timp sa se raceasca -  eu pun dupa ochi la o parte de gris cca. 3 parti de apa - se pune la fiert si se amesteca sa nu se prinda de cratita si sa nu faca cocoloase - se lasa sa se raceasca bine.

Incepem sa preparam icrele - punem icrele in castron si incepem sa picuram cate putin ulei; cand se ingroasa prea tare mai picurm putina apa clocotita, apoi continuam cu ulei si altenam cu zeama de lamaie pana terminam cantitatea de ulei.

Acum vine randul sa amestecam compozitia de icre cu grisul - putin cate putin pana se omogenizeaza bine, apoi punem ceapa dupa gust.

Ca sa nu fie prea iute ceapa, eu o toc inainte si o dau cca 10 minute la congelator, apoi o storc de zeama.

Mai punem sare si zeama de lamie daca mai este nevoie si servim cu pofta.

 

 

TIPS-URI

1

Daca se taie, eu intotdeauna le dreg cu apa clocotita.

COMENTARII (3)

MotanLaOale 1

09.01.2014, 09:40

claudiaO 1

09.01.2014, 10:40

anca_78 1

26.01.2014, 19:36

simple si gustoase!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04