Iepuras in Capsuni

de Catalina L in Dulciuri, 22 Apr 2015 | 469 vizualizari

 

Da, asa mi se pare ca seamana capsunile cu doua urechi de iepuras ....hi hi

Am folosit capsuni de calitate Gariguette.....

Gariguette - Soi foarte timpuriu:

- Fruct biconic, de formă regulată, mărime mijlocie
-Culoare de la roşu deschis la roşu aprins, omogenă, strălucitore
-Foarte atractivă
-Pulpă fermă, parfumată şi acidulată
-Calităţi gustative excelente (foarte bun echilibru zahăr-acid)
-Foarte apreciată de consomatori pentru calităţile sale vizuale şi gustative

 

INGREDIENTE

250 g căpșuni gariguettes

Aluat :

    125 g făină,
    75 g unt,
    1 ou,
    1 lingura praf de copt,
    sare,
    coaja rasa de lamaie

Umplutura: (pentru 6 iepurasi)

    25 cl smântână pentru frisca
    2 linguri de zahar
    1 plic zahar vanilat
    1 foaie de gelatină

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepuras in Capsuni:

Ingredientele pentru aluat trebuie să fie la temperatura camerei. 
Se toarna faina ploaie într-un castron. Adăugați restul de ingrediente si  framantati până când obtineti un aluat neted. Se pune aluatul timp de o oră în frigider.

Inmuitati gelatina intr-un bol cu apa rece. Se taie 3 căpșuni în bucățele mici si se pun pe foc cu 1 lingura de zahar, amestecand pana se dizolvă zahărul. Luati de pe foc si adaugati foaia de gelatina stoarsa. Lasati sa se raceasca.

Mixam smantana intai usor, apoi la viteza mai mare cat sa se intareasca un pic. Adaugam zaharul pudra si mixam in continuare pana obtinem textura dorita de frisca.
Punem apoi cele 3 capsuni taiate marunt cu gelatina. Se amesteca si se rezerva la rece.

Intindeti aluatul, taiati discuri cu o forma. Am colorat un pic de aluat cu 2 picaturi de colorant alimentar rosu (sa vad ce iese- nimic interesant :)) ).

Puneti discurile pe o foaire de copt, intepati-le cu o furculita.
Se coc la 180 ° C timp de 20 minute.

Pregatim iepurasii ...
Pe un disc de aluat punem un strat gros de crema. Acoperim cu discul rosu.

Decoram apoi cu 2 capsuni umplute cu frisca. 

Se presara cu zahar pudra si se serveste.....

Pofta Buna !!!!

 

TIPS-URI

1

Ingredientele pentru aluat trebuie să fie la temperatura camerei

2

Se pune aluatul timp de o oră în frigider.

RETETA IN IMAGINI

Iepuras in Capsuni-0
Iepuras in Capsuni-1
Iepuras in Capsuni-2
Iepuras in Capsuni-3
Iepuras in Capsuni-4
Iepuras in Capsuni-5
Iepuras in Capsuni-6
Iepuras in Capsuni-7
Iepuras in Capsuni-8
Iepuras in Capsuni-9
Iepuras in Capsuni-10
Iepuras in Capsuni-11
Iepuras in Capsuni-12

COMENTARII (15)

Ksenya

Ksenya 1

22.04.2015, 17:15

Rocsi

Rocsi 1

22.04.2015, 20:37

Mmm...

Panacris

Panacris 1

23.04.2015, 15:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!