Iepurasi de Paste

de gaby_gabytza in Prajituri, 9 Apr 2013 | 1228 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g faina
  • 120 g zahar
  • 150 g unt topit
  • 2 oua
  • 1 albus
  • 150 ml lapte
  • un cub de drojdie
  • Coaja rasa de la o lamaie
  • un vârf de cutit de sare
  • Umplutura:
  • dulceata cirese
  • uns
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingurita zahar
Portii: 13
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepurasi de Paste:

Amestecam faina si zaharul împreuna.Incalzim laptele si dizolvam drojdia in el. 

Apoi turnam laptele în vasul cu faina si incepem sa framantam. Apoi adaugam untul topit si cald. Am adaugat ouale si albusul de ou, un varf de cutit de sare si coaja de lamie rasa.

Incepem sa framantam aluatul pana cand rezult un aluat nelipicios.Dam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Intindem niste bucati de aluat in forma dreptunghiulara si taiem in lungime. Intindem pe fiecare bucatica cu dulceata,unim marginile si am rulam în spirala, pentru a forma corpul iepuras. Cu alte bucati de aluat formam capul, o minge mica pentru coada si doua bucatele pentru urechi.

Le asezam intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu.

Le ungem cu galbenus de ou batut cu zahar tos.

Dam la cuptor pentru 20 de minute.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Iepurasi de Paste 217988
retete culinare - Iepurasi de Paste 217995
retete culinare - Iepurasi de Paste 217996
retete culinare - Iepurasi de Paste 217999
retete culinare - Iepurasi de Paste 218001
retete culinare - Iepurasi de Paste 218003

COMENTARII (38)

Sim0na 1

10.04.2013, 14:24

Frumusei rau!

iri_iri 1

10.04.2013, 19:04

ce topaiala cred ca a fost acolo????

gaby_gabytza 1

10.04.2013, 20:09

a fost pana iam bagat la cuptor iri

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S