Iepure bbq cu tzatziki

de sisterskitchen in Mancaruri cu carne, 28 Feb 2014 | 1740 vizualizari

 

Cineva ar putea să creadă că avem o fermă de iepuri pe aici, dar adevărul e că nu ne bucurăm de delicatesa asta foarte des. Fie că provine de la o fermă sau din raftul unui supermarket, e clar că nu e pe gustul tuturor şi trebuie să ne străduim. Aici avem o reţetă destinată celor care nu s-au hotărât încă să încerce; astfel preparat, probabil că poţi mânca şi crocodil (încă nu ne-am întâlnit!)

 

INGREDIENTE

  • 800 gr pulpe de iepure, cu os
  • 2 fire de rozmarin
  • 1 foaie de dafin
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 lingura de miere diluată cu două linguri de apă
  • 1 lingura sos Worchestershire
  • Sare marină, piper
  • Pentru sosul tzatziki:
  • 1 castravete verde (mic)
  • 2 castraveciori muraţi (cornişoni)
  • 1 căţel de usturoi
  • O lingură de ulei măsline
  • 4 linguri de iaurt grecesc
  • 1 lingura mărar tocat
  • Sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure bbq cu tzatziki:

1. Pulpele se spală şi se scurg de apă.
2. Într-un mojar se zdrobesc rozmarinul, dafinul, usturoiul şi se amestecă cu ulei de măsline. Se asezonează cu sare şi piper, apoi se toarnă peste iepure şi se lasă la marinat minim o oră.
3. Pregătiţi sosul tzatziki (atât de simplu): zdrobiţi usturoiul, tăiaţi castraveciorii şi castravetele în cubuleţe, amestecaţi cu restul ingredientelor şi lăsaţi-l la rece.
4. Scoatem iepurele din marinada şi îl aşezăm pe un grătar încins. Se frige pe ambele părţi câte 5 minute, apoi se unge cu miere şi se mută în cuptor pentru 30 de minute, la 180 de grade. E bine să îl întoarceţi de minim două ori şi să îl stropiţi cu sosul Worchestershire.

Cine vrea, poate folosi un sos suplimentar bbq, cum se găseşte prin magazine.
Revenind la iepurele nostru, înainte să îl serviţi, lăsaţi-l puţin să se odihnească, la cald.
Se aşază la masă cu sosul tzatziki şi, dacă tot am amestecat culturile, mămăligă.

 

COMENTARII (6)

Lia_ 1

01.03.2014, 07:20

mancam mult in copilarie pt. ca tata si bunicul erau vanatori pasionati dar numai in vin sau ciulama, cu tzatziki este ceva nou pt mine

simonacallas 1

01.03.2014, 15:24

Tzatziki si mamaliga - curat amestec de culturi In alta ordine de idei, reteta e fantastica si mi-am propus sa o reproduc cu prima ocazie de gratar la iarba verde, care va fi in curand

Rocsi 1

01.03.2014, 19:36

Ce fain!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L