Iepure cu vin rosu si rozmarin

de cristeena20 in Iepure, 24 Mar 2016 | 5341 vizualizari

 

Nu gatesc des iepure, dar cand cumpar imi place sa fac aceasta reteta de tocanita cu vin rosu si cu rozmarin alaturi de orez cu mazare sau cu mamaliga. 

 

INGREDIENTE

  • 1 iepure
  • 1 ceapa mare
  • ulei de masline
  • sare, piper, foi de dafin, rozmarin proaspat, cimbru proaspat
  • 2 cuisoare, putin praf de chimion
  • 3 pahare de vin rosu
  • 3-4 catei de usturoi
  • o bucatica d ecarnat afumat
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 1/2 cana rosii in conserva
  • pasta de ardei gras
  • apa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure cu vin rosu si rozmarin:

Iepurele se portioneaza si se pune in marinata cu o zi inainte. Pentru a-l marina avem nevoie de sare, piper, boia dulce, 2 cuisoare, praf de chimion, rozmarin verde proaspat, dafin si vinul rosu. Acoperim si lasma in frigider peste noapte.

-Tocam ceapa marunt si o punem in cratita la calit cu ulei de masline, dafin si cimbru verde tocat. Amestecam pana devine aurie ceapa si adaugam carnatrul tocat marunt de tot -mai lasam 3 minute sa se prajeasca si carnatul-atentie nu dam la foc mare sa nu se arda-lasam la foc mediu si amestecam. Punem bucatile de carne si le intoarcem pe toate partile pana se prajesc putin. Punem pasta de rosii, rosiile tocate marunt, pasta de paprika si turnam marinata de vin. Lasam la clocot mare cca 3 minute, pana scade putin vinul si apoi turnam putina apa, cat sa acopere pe jumate. Punem capacul si lasma sa se fiarba la foc mic cu capac. Amestecam din cand in cand, intocand carnea pe toate partile. Sosul trebuie sa se omogenizeze si sa se scada, iar cannea sa fie frageda. La iepure nu trebuie mult timp sa fiarba-cca 1 ora. La final gustam de sare si temperam daca mai e nevoie,. Eu am aduagat si putin otet alb de vin, ca sa nu fie prea dulceag. 

Servim cu orez cu mazare sau cu mamaliga.Si nu uitati un vin rosu sec bun alaturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure cu vin rosu si rozmarin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Geanina87 1

25.03.2016, 12:19

cristeena20 1

25.03.2016, 15:09

Multumesc mult dragilor!! L-am servit aseara la cina si a placut mult

Rocsi 1

25.03.2016, 21:06

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Iepure cu rozmarin si cartofi