Iepure de camp cu masline si garnitura de legume

de mamaieelena in Mancaruri cu carne, 2 Ian 2014 | 3896 vizualizari

 

Acest iepure a fost friptura noastra de Revelion a fost deosebit de gustos!

 

INGREDIENTE

  • 1/2 de iepure
  • Bait:
  • 1 l vin rosu
  • 2 morcovi
  • 1 telina
  • 3 ceape
  • 3-4 foi de dafin
  • cimbru
  • sare, piper
  • Pregatirea iepurelui
  • 4-5 cepe mari
  • 150 g masline
  • 500 ml vin alb
  • ulei 100ml
  • Garnitura:
  • legume congelate
  • 3 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure de camp cu masline si garnitura de legume:

In ziua de 24 decembrie am facut baitul pentru carnea de iepure. Spalata si transata in bucati mai mici am sarat si piperat si in acest timp vinul cu legumele pe care le-am curatat si feliat destul de mare le-am pus la fiert impreuna cu mirodeniile si au clocotit timp de 15 minute. Cand acesta s-a racit le-am rasturnat peste carne am acoperit bine si am pus la rece.

In ziua de 31 decembrie am scos carnea si i-am dat un jet de apa si am lasat la scurs. Ceapa am curatat-o si tocata julien am pus intr-un castron. Intr-o cratita am pus uleiul si am prajit carnea la foc iute pe toate partile, am adaugat si ceapa si am lasat sa se topeasca dar in momentul cand a ramas fara apa de la ceapa am adaugat tot vinul alb adica 500 ml apoi am lasat focul mic. Spre sfarsit cand ceapa s-a fiert bine am adaugat morcovul si un pic de telina din bait (le-am spalat cu apa) am mai lasat putin si am adaugat maslinele spalate si oparite inainte.

Legumele (pentru garnitura) le-am tras la tigaie un sfert de ora cu putin ulei, sare si piper

TIPS-URI

1

Imi pare rau ca nu am avut poze cu el intreg deoarece sotul s-a ocupat de el si eu nu eram acasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure de camp cu masline si garnitura de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

RuxyRux 1

02.01.2014, 23:04

Mamaie scumpa...desi n-as papa...arata tare bine! La multi ani si numai bine in nou an!

mamaieelena 1

03.01.2014, 12:09

Multumesc Ruxy si tie iti doresc cele bune pe anul acesta

mihaelar63 1

11.01.2014, 09:01

Si mie-mi place iepurasul !!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Iepure cu masline si ciuperci