Iepure în sos de muștar

de elucubratiiculinare in Iepure, 25 Oct 2015 | 1122 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 iepure
  • sare
  • 4 linguri unt
  • 2 cepe
  • 200 ml vin alb sec
  • 200 ml apă sau supă de legume
  • 100 g muștar de Dijon
  • 1 lingură cimbru uscat sau 1 linguriță cimbru proaspăt
  • 200 ml smântână
  • 4 linguri pătrunjel proaspăt tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure în sos de muștar:

Iepurele se tranșează în 8 bucăți. În cazul în care se gătește tot iepurele se va servi la 4 persoane. Se condimentează cu sare și piper. Se topește untul într-o tigaie mare. Se prăjesc bucățile de iepure pe rând pe ambele părți fără a se îngrămădi în tigaie. Se vor scoate pe un platou. În aceeași tigaie se adaugă ceapa tăiată fideluță și se călește 4-5 minute. Se adaugă vinul alb, supa (apa), muștarul și cimbru. Se aduce amestecul la fiert, se adaugă bucățile de iepure și se tine la foc mic 45-50 minute. Acoperim tigaia cu un capac și amestecăm din când în când. Iepurele se poate da și la cuptor pentru 60 minute.  Tot acoperită trebuie să fie tigaia. Atenție însă la mânerul tigăii, dacă permite a se da la cuptor, dacă nu se poate transfera într-o tavă termorezistentă ce se va acoperi fie cu capac, fie cu folie de aluminiu. Dacă se folosește iepure vânat acesta va trebui ținut mai mult la foc, verificați înainte de a opri focul. După trecerea a 50-60 minute în funcție de varianta aleasă, sosul deja a scăzut la jumătate, iar carnea sigur trebuie să se desprindă după os. Adăugăm smântâna lichidă și mai condimentăm cu sare și piper după gust. Adăugăm pătrunjel verde proaspăt tocat în momentul servirii. Se servește cu un vin alb dar se poate și o bere albă nefiltrată.

 

RETETA IN IMAGINI

Iepure în sos de muștar-0
Iepure în sos de muștar-1

COMENTARII (9)

Rocsi

Rocsi 1

25.10.2015, 20:07

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

26.10.2015, 08:56

miki_a

miki_a 1

26.10.2015, 13:16

Nu am mancat niciodata carne de iepure dar arata grozav cum ai pregatit-o!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!