Iepure înăbușit în vin roșu

de elucubratiiculinare in Mancaruri cu carne, 5 Noi 2014 | 10688 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 ml vin roșu sec
  • 50 ml oțet de vin roșu
  • 1 linguriță zahăr
  • 1 iepure
  • 200 g ciuperci champignon
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 10 căței de usturoi
  • 10 frunze salvie
  • 2 crenguțe rozmarin
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure înăbușit în vin roșu:

Încingem cuptorul la 180 grade C. Iepurele se spală și se tranșează în 8-10 bucăți. Condimentăm bucățile de iepure cu sare și piper. Topim untul într-o tigaie, când este complet topit adăugăm uleiul. Rumenim toate bucățile de iepure câte 3 minute pe fiecare parte. Se vor pune într-o tavă termorezistentă ce se poate da la cuptor.   Într-un castron amestecăm vinul cu oțetul și cu zahărul. În tigaia în care am rumenit iepurele, adăugăm usturoiul zdrobit și tocat mărunt și gătim 1-2 minute.

Adăugăm ciupercile spălate bine (de preferat de spălat cu max. 10 minute înainte de preparare în așa fel evităm oxidarea lor). Ciupercile se pot pune întregi sau jumătăți în funcție de mărimea lor.  Gătim pentru alte 5 minute. Adăugăm amestecul de vin cu oțet, aducem la fierbere apoi turnăm peste bucățile de iepure. Adăugăm frunzele de salvie și crenguțele de rozmarin și acoperim cu capac. Se dă la cuptor pentru aprox 1 oră. Se înlătură capacul și se mai dă la cuptor pentru alte 30 minute la 220 grade C.

TIPS-URI

1

Dacă se dorește un sos mai legat, în momentul în care se rumenesc bucățile de iepure, acestea se trec prin făina înainte de a fi puse la prăjit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure înăbușit în vin roșu" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tochitura in sos de vin