Iepure înăbușit în vin roșu

de elucubratiiculinare in Mancaruri cu carne, 5 Noi 2014 | 2790 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 ml vin roșu sec
  • 50 ml oțet de vin roșu
  • 1 linguriță zahăr
  • 1 iepure
  • 200 g ciuperci champignon
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 10 căței de usturoi
  • 10 frunze salvie
  • 2 crenguțe rozmarin
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure înăbușit în vin roșu:

Încingem cuptorul la 180 grade C. Iepurele se spală și se tranșează în 8-10 bucăți. Condimentăm bucățile de iepure cu sare și piper. Topim untul într-o tigaie, când este complet topit adăugăm uleiul. Rumenim toate bucățile de iepure câte 3 minute pe fiecare parte. Se vor pune într-o tavă termorezistentă ce se poate da la cuptor.   Într-un castron amestecăm vinul cu oțetul și cu zahărul. În tigaia în care am rumenit iepurele, adăugăm usturoiul zdrobit și tocat mărunt și gătim 1-2 minute.

Adăugăm ciupercile spălate bine (de preferat de spălat cu max. 10 minute înainte de preparare în așa fel evităm oxidarea lor). Ciupercile se pot pune întregi sau jumătăți în funcție de mărimea lor.  Gătim pentru alte 5 minute. Adăugăm amestecul de vin cu oțet, aducem la fierbere apoi turnăm peste bucățile de iepure. Adăugăm frunzele de salvie și crenguțele de rozmarin și acoperim cu capac. Se dă la cuptor pentru aprox 1 oră. Se înlătură capacul și se mai dă la cuptor pentru alte 30 minute la 220 grade C.

 

TIPS-URI

1

Dacă se dorește un sos mai legat, în momentul în care se rumenesc bucățile de iepure, acestea se trec prin făina înainte de a fi puse la prăjit.

RETETA IN IMAGINI

Iepure înăbușit în vin roșu-0
Iepure înăbușit în vin roșu-1
Iepure înăbușit în vin roșu-2
Iepure înăbușit în vin roșu-3

COMENTARII (14)

anca_rm

anca_rm 1

06.11.2014, 09:17

_Alina_

_Alina_ 1

06.11.2014, 11:15

reisnaor_2006

reisnaor_2006 1

10.11.2014, 19:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine cu masline si fulgi de ovaz

de Rocsi 9

Paine cu masline...

ieri la 21:23

Briose din cartofi si branza in crusta de cascaval

de Rux 9

Briose din...

ieri la 19:37

Negresa cu glazura de ciocolata

de Aletta 4

Negresa cu...

ieri la 16:55

Friptura de porc in sos dulce acrisor

de stefy_a 3

Friptura de porc...

ieri la 12:01