Iepure la cuptor cu sos de rosii, praz si masline

de Panacris in Iepure, 5 Dec 2014 | 2471 vizualizari

 

Așa..... Plecând de la provocarea Divei in Bucatarie, 8 ani de Sun Food, am scotocit prin site-ul Bucătăraș, pentru un punct de plecare și am găsit, un iepure:D, adică o rețetă bazată pe carne de iepure, ce de mult timp îl am în vedere de preparat, în rețetele Bunicii ;) Multumesc Bunica pentru idee;) Așa că am adus un adaos Panacris și a ieșit tare bun;) Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Pulpe de iepure 3-4 bucăți,
  • pentru marinadă:
  • oțet de zmeură 100 ml,
  • mix de piper boabe (alb, verde, negru și coriandru) 1 lingură,
  • ulei de măsline 100 ml,
  • apă 500 ml,
  • vin rose 500 ml,
  • foaie de dafin 1 bucată,
  • oregano proaspăt 2-3 fire.
  • pentru sos:
  • ulei de măsline,
  • praz cca 500 g,
  • vin alb 100 ml,
  • roșii cubulețe de la Sun Food 1 conservă,
  • foaie de dafin 1 bucată,
  • usturoi 5-6 căței,
  • măsline negre cca 200 g,
  • cimbru, oregano 2-3 fire,
  • sare iodată,
  • mix de piper boabe (alb, verde, negru și coriandru) 1 lingură.
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure la cuptor cu sos de rosii, praz si masline:

 Pulpele de iepure se curăță de eventualele impurități, se spală și se așează într-un vas încăpător pentru marinare. Se amestecă toate ingredientele pentru marinadă și se taornăpeste carne, atenție, carnea să fie acoperită în totalitate. Se acoperă vasul și se lasă la rece cca. 24 de ore. După ce se scoate carnea de la marinat, se spală, apoi se așează într-o tavă termorezistantă, se stropește cu ulei de măsline, se condimentează cu mix-ul de piper, foia de dafin, apoi se adaugă roșiile cubulețe, parzul tăiat rondele și măslinele opărite între timp. Se asezonează de sare și mirodenii, apoi se adaugă vinul, se acoperă tava și se pune la cuptorul preîncins cca. 40 de minute la foc mediu.

După cele 40 de minute, friptura se descoperă și se mai lasă cca. 10 minute la gătit, cât să prindă culoare. Friptura se serveșe fierbinte cu pâine de casă.

Spor și poftă bună!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Iepure la cuptor cu sos de rosii, praz si masline 355545
retete culinare - Iepure la cuptor cu sos de rosii, praz si masline 355546
retete culinare - Iepure la cuptor cu sos de rosii, praz si masline 355547
retete culinare - Iepure la cuptor cu sos de rosii, praz si masline 355548
retete culinare - Iepure la cuptor cu sos de rosii, praz si masline 355549
retete culinare - Iepure la cuptor cu sos de rosii, praz si masline 355550
retete culinare - Iepure la cuptor cu sos de rosii, praz si masline 355551
retete culinare - Iepure la cuptor cu sos de rosii, praz si masline 355552
retete culinare - Iepure la cuptor cu sos de rosii, praz si masline 355553
retete culinare - Iepure la cuptor cu sos de rosii, praz si masline 355554
retete culinare - Iepure la cuptor cu sos de rosii, praz si masline 355555

COMENTARII (15)

simona72 1

08.12.2014, 15:00

Bunaciunea asta era sa o ratez!

Panacris 1

08.12.2014, 19:30

Simona

mihaelar63 1

10.12.2014, 18:55

Rumenelul , mancal-ar mama

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L