Imitatie de turta dulce

de susu in Prajituri, 1 Noi 2013 | 3319 vizualizari

 

Iubesc mirodeniile de toate felurile, as fi mancat ceva puternic aromat in genul turtei dulci insa mai moale si in combinatie cu niste mere de toamna astfel a iesit aceasta conbinatie. O minunatie cu care veti impresiona musafirii in prag de sarbatoare.

 

INGREDIENTE

  • 140 gr faina
  • 110 gr zahar cu aroma de vanilie (zahar pus la vanilat impreuna cu o pastaie de vanilie)
  • 3 oua potrivite
  • 35 gr unt
  • 1 plic praf de copt
  • coaja de la o lamaie si o portocala
  • 2 mere mai acrisoare
  • 3 cuisoare pisate marunt
  • 1 lgt condimente galeo pentru vin fiert
  • 1 vf cutit nucsoara
  • 1 vf de lingurita ghimbir pudra
  • 1 vf cutit cardamon
  • 1 lgt scortisoara
  • 2 seminte de anason stelat
  • 1 mana stafide hidratate in coniac
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 lgt coniac
  • 1 mana de nuca rumenita putin la cuptor
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Imitatie de turta dulce:

Ouale la temperatura camerei se bat spuma cu zeama de lamaie dupa care adaugam treptat zaharul si mixam pana la dizolvare. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, untul topit si racit, coaja de citrice, stafidele, nuca o parte maruntita si cealalta macinata, mirodeniile amestecate si merele rase care au fost bine scurse de zeama. Punem aluatul intr-o tava mai mica sa ne iasa prajitura inalta, nivelam si dam la cuptorul incalzit pentru aproximativ 40-50 de minute.

Facem testul cu scobitoarea si daca e gata o lasam sa se raceasca in cuptor.

Daca doriti sa iasa mai pufoasa puteti separa ouale si sa bateti albusul spuma. Este exceptionala.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Imitatie de turta dulce" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere a bunicii