Impletita cu spanac

de farfuriavesela in Aperitive / Garnituri, 28 Mar 2014 | 1060 vizualizari

 

Va invit sa faceti acest aperitiv spectaculos cu spanac, foarte simplu de gatit, foarte gustos si cu un aspect senzational !
Copiii il adora -si mai ales -se dau in vand sa participe si ei la impletirea lui !

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 300 de grame de faina cernuta
  • 1 cub de drojdie
  • 1 lingura de smantana
  • 200 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • un praf de sare
  • Aluatul acestei placinte imi da deja idei pentru o multime de alte umpluturi, este un aluat atat de pufos, atat de gustos, merita sa incercati si voi!!
  • Pentru umplutura
  • 100 de grame de spanac decongelat si bine scurs
  • 2 cepe tocate foarte fin
  • 1 bol mic de cascaval ras
  • 1 lingura de smantana
  • 3-4 felii de sunca de pui tocata marunt
  • sare
  • piper dupa gust
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Impletita cu spanac:

Aluatul se prepara astfel
Se dizolva drojdia cu putin lapte caldut si se adauga peste toata cantitatea de faina, apoi se adauga pe rand celelalte ingrediente, amestecandu-se bine pentru a se incorpora. Rezulta o coca pufoasa care se lasa la dospit pentru 30 min.

Umplutura
se prepara amestecandu-se spanacul cu ceapa, cascavalul, smantana si sunca. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Se imparte aluatul in doua parti egale si se intind foi rotunde, cu diametrul cat baza tavii de tort.
Se aseaza prima foaie pe tavita noastra rotunda, unsa cu unt, se aseaza apoi umplutura de spanac, si urmatoarea foaie.
Acum se aseaza un pahar, cu gura in jos, in centrul tavii noastre, si se cresteaza aluatul ca in imaginile alaturate.
Se rasucesc fasiile de aluat de trei ori.
Se unge cu galbenus de ou si se presara susan.
Se introduce la cuptor incins la 180 grade, pana cand se coace si se rumeneste.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Impletita cu spanac 306727
retete culinare - Impletita cu spanac 306728
retete culinare - Impletita cu spanac 306729
retete culinare - Impletita cu spanac 306730
retete culinare - Impletita cu spanac 306731
retete culinare - Impletita cu spanac 318830

COMENTARII (7)

Corinuta 1

28.03.2014, 19:49

Foarte faina!

anca_rm 1

31.03.2014, 15:25

Raluca57 1

08.10.2014, 08:44

Mi s-a părut senzationala de cum am citit, dar nu am reușit sa o fac pana ieri. Cred ca este prea mult "lichid" in aluat, nu a rezultat o cocă pufoasa, ci o mare băltoacă. Un cub de drojdie e cam mult pt 300 g faina. Spanacul a fost prea puțin. Pana la urma am dres-o, dar daca eram incepatoare, dupa dezastrul asta nu mai intram in bucătărie. Ma surprinde ca nu a mai încercat nimeni, la cum arata in poze e greu sa reziști.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S