Impletite cu cabanos

de deyutzky in Aperitive / Garnituri, 18 Sep 2012 | 5024 vizualizari

 

Am fost cam lenesa in ultima perioada cu postatul retetelor si drept urmare m-am ales cu o caciulita luata :( asa ca...m-am suparat si m-am bagat la scris :)))

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 100 ml apa calduta
  • 150-200 ml lapte caldut
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • 3 linguri de ulei
  • 2 oua (1 pt framantat + 1 pt uns)
  • cateva bucati de cabanos sau orice carnaciori va plac.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Impletite cu cabanos:

Separat punem drojdia in 100 ml apa calduta impreuna cu lingura de zahar pana se dizolva si lasam cam 10 min la crescut.

Intr-un bol mai mare punem faina peste care adaugam restul ingredientelor...sarea, uleiul, 1 ou, drojdia si laptele caldut ...si framantam bine pana ce aluatul nu se mai lipeste de maini.

Acoperim cu un servet si dam vasul la loc cald pt cca 1 ora.

Dupa ce aluatul a crescut intindem foi pe care le taiem in patratele.

Pe fiecare patratel punem cate o bucata de cabanos, il invelim bine in aluat apoi cu un cutit taiem felii dar nu pana jos, mai lasam putin cat sa se tina in aluat.

Fiecare felie taiata se trage intr-o parte si in alta...daca prima felie o dam in dreapta, urmatoarea va fi in stanga si tot asa pana terminam toate feliile.

Ungem apoi o tava cu ulei, punem impletitele in tava, le ungem cu oul batut si le dam la cuptor pt aprox 20-25 de min pana se rumenesc frumos.

Sunt un pachetel delicios atat pt cei mici cat si pt cei mari.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Impletite cu cabanos-0
Impletite cu cabanos-1
Impletite cu cabanos-2
Impletite cu cabanos-3
Impletite cu cabanos-4
Impletite cu cabanos-5

COMENTARII (35)

deyutzky

deyutzky 1

19.09.2012, 22:57

multumesc tare mult tuturor

Alexandra Elena

Alexandra Elena 1

28.09.2012, 15:57

ce bine arata

babi5

babi5 1

17.08.2013, 22:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!