Impletitura cu branza

de simona72 in Prajituri, 9 Dec 2014 | 910 vizualizari

 

Am incercat un aluat ca de cozonac, dar de data aceasta am folosit mai mult unt ca de obicei. Am inlocuit untul clasic cu Rama mit Butter, iar la final m-am declarat multumita de rezultat. A rezultat un aluat elastic, nelipicios si cu care se lucreaza usor...doar ca trebuia sa folosesc o tava mai mare. Deabea am mai apucat sa fac poze:))

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 100 gr Rama mit Butter topit si racit sau unt
  • coaja rasa de la 1 portocala si 1 lamaie
  • sucul de la 1/2 lamaie si 1/2 portocala
  • 2 galbenusuri
  • 100 ml lapte
  • 100 ml lapte batut
  • 1/2 lingurita sare
  • 3-4 linguri zahar
  • 700-750 gr faina
  • 1 cub mic de drojdie proaspata
  • pentru umplutura:
  • 300 gr branza dulce
  • coaja rasa de la 1 portocala si 1 lamaie
  • sucul de la 1/2 lamaie si 1/2 portocala
  • 4 linguri zahar pudra vanilat
  • 2-3 linguri gris(depinde cat este de zeroasa branza)
  • optional pentru toping:
  • 3 linguri zahar pudra vanilat
  • aproximativ sucul de la jumatate de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Impletitura cu branza:

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Setam masina de paine doar pentru framantare, iar dupa expirarea timpului, scoatem aluatul si-l punem intr-un castron, il acoperim cu prosop de bucatarie si-l lasam la loc caldut sa creasca 30 minute.

Cat aluatul dospeste ne ocupam de umplutura: amestecam branza cu restul ingredientelor. Daca compozitia este prea moale adaugam 1 lingura de gris in plus.

Pentru asamblare: impartim aluatul dospit in aproximativ trei parti egale. Luam fiecare bucata in parte si o intindem pe masa de lucru intr-un dreptunghi, eu folosesc o plansa de silicon. Punem din umplutura de branza pe toata lungimea dreptunghiului, adunam marginile si facem un sul. Strangem bine capetele sa nu iasa din umplutura si tragem cate putin de sul sa se mai lungeasca putin. Procedam la fel si cu celelalte doua bucati de aluat. Cand sunt gata toate cele trei suluri, le asezam pe masa de lucru si le impletim. Punem aluatul impletit intr-o tava mare de chec si o mai lasam la loc caldut pentru inca 15 minute. Dam tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute, reducem focul la 160-165 grade si mai lasam inca 20 minute. Lasam sa se raceasca complet, eu l-am lasat peste noapte si deabea apoi il portionam. 

Dupa racirea impletiturii, eu i-am facut un toping: am amestecat zaharul pudra cu zeama de lamaie si l-am turnat deasupra. Am lasat sa se usuce putin topingul si abia apoi l-am taiat si servit. Sa va fie de bine!!

 

TIPS-URI

1

am folosit o tava mare din silicon cu diametrul de 30/10 cm

2

se poate folosii o tava mai lata, mie marginile mi-au cam dat pe afara

3

atentie la cat de tare lungiti sulurile...mie unul mi s-a spart...aluatul va permite pentru ca este eleastic...

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Impletitura cu branza 356356
retete culinare - Impletitura cu branza 356357
retete culinare - Impletitura cu branza 356358
retete culinare - Impletitura cu branza 356359
retete culinare - Impletitura cu branza 356360
retete culinare - Impletitura cu branza 356361
retete culinare - Impletitura cu branza 356362
retete culinare - Impletitura cu branza 356363
retete culinare - Impletitura cu branza 356364
retete culinare - Impletitura cu branza 356365

COMENTARII (15)

Bya Ralu 1

09.12.2014, 22:16

Bună

anca_rm 1

10.12.2014, 10:33

ce bunatate ai facut

Valclaudia 1

11.12.2014, 12:47

de ce nu ai inscris reteta in concurs,Simo?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!