Impletitura cu Finetti

de GeorgiG in Dulciuri, 21 Ian 2016 | 440 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3oua
  • 800 g faina
  • 150 g zahar
  • un plic drojdie uscata
  • 400 ml lapte
  • un praf de sare
  • 30 ml ulei
  • coaja rasa de la o portocala
  • o cutie de Finetti
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Impletitura cu Finetti:

Cernem faina intr-un vas incapator. Facem maiaua amestecand drojdia cu putin lapte caldut, o lingurita de zahar si 2 linguri de faina. Amestecam bine si lasam sa creasca.

Incalzim laptele,adaugam zaharul si amestecam pana se topeste.Peste laptele caldut adaugam coaja rasa de la portocala.

Batem albusurile spuma si frecam putin galbenusurile.

In mijlocul vasului in care am cernut fainam facem o adancitura si turnam maiaua crescuta, apoi pe rand galbenusurile si laptele. Amestecam bine, apoi adaugam si albusurile batute spuma. Framantam putin aluatul adaugand si uleiul treptat.Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Impartim aluatul in doua , intindem fiecare bucata de aluat si ungem cu crema de ciocolata, apoi rulam. Impletim cele doua rulouri obtinute si le asezam intr-o tava rotunda in care am pus hartie de copt.Mai lasam impletitura la dospit o jumatate de ora, apoi ungem deasupra cu un galbenus amestecat cu 2 linguri de lapte.

Introducem tava in cuptorul incins pentru 50-60 de minute. Facem si testul cu scobitoarea pentru a verifica daca s-a copt.

Acoperim impletitura cu un prosop si o mai lasam 10 minute in tava,apoi o scoatem si o lasam sa se raceasca acoperita cu un prosop.

 

RETETA IN IMAGINI

Impletitura cu Finetti-0
Impletitura cu Finetti-1
Impletitura cu Finetti-2
Impletitura cu Finetti-3
Impletitura cu Finetti-4
Impletitura cu Finetti-5
Impletitura cu Finetti-6
Impletitura cu Finetti-7
Impletitura cu Finetti-8

COMENTARII (13)

diaconta

diaconta 1

22.01.2016, 09:10

Super!

mirela0911

mirela0911 1

22.01.2016, 09:22

Ce bun e!

GeorgiG

GeorgiG 1

22.01.2016, 09:28

Multumesc !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!