Impletitura cu legume si mozzarella

de Andreea Caroline in Aperitive / Garnituri, 7 Oct 2014 | 2768 vizualizari

 

Ideala pentru micul dejun,la pachet sau de ce nu ... pentru o cina usoara !

 

INGREDIENTE

Pentru aluat :

  • 250 gr faina tip '00'
  • 130 ml lapte
  • 1\2 cub drojdie
  • ulei masline
  • 1\4 lingurita sare

Pentru umplutura :

  • 1\2 ceapa alba
  • 2 fire ceapa verde
  • 1\2 ardei rosu
  • 6 linguri suc de rosii
  • 12 felii mozzarella
  • sare
  • piper

Pentru uns :

  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Impletitura cu legume si mozzarella:

Incepem prin a pregati aluatul . 

Punem intr-un bol faina cernuta.Adaugam sarea si turnam laptele caldut ( NU fierbinte) in care am dizolvat drojdia . 

Incepem sa framantam adaugand putin cate putin uleiul .Framantam cel putin 10-15 minute .

( Daca aluatul este prea tare mai adaugam putin lapte , daca este prea moale insa mai adaugam putina faina ) .

Obtinem un aluat elastic si nelipicios.Acoperim bolul si lasam la dospit cel putin o ora.

Ardeiul curatat si spalam il taiem cubulete.Ceapa alba si cea verde curatata si spalata o tocam marunt.

Separat punem in alt bol sucul de rosii ,sare si piper si adaugam legumele .Amestecam totul bine . 

Cand aluatul a crescut il mai framantam putin pentru a iesi tot aerul din el si il impartim in doua parti egale . 

Luam prima parte de aluat si cu ajutorul unui sucitor intindem o foaie subtire.

Foaia o impartim in trei parti aproximativ egale ( dar fara sa taiem aluatul - vezi foto ) .In partea din mijloc asezam jumatate din compozitia de legume . 

Partile lapterale le impartim in fasii subtiri . 

Asezam felii de mozzarella peste compozitia de legume si acoperim cu fasii din aluat alternand din ambele parti .

La fel procedam si cu cea de a doua parte din aluat si restul compozitiei de legume si mozzarella . 

Punem impletitura intr-o tava tapetata cu hartie de copt ( sau unsa cu unt si tapetata cu faina) . 

Oul il batem usor cu lapte si ungem impletitura . 

Dam tava la cuptorul incins la 180 grade pana ce se rumeneste frumos la suprafata  . 

Este la fel de buna calda cat si rece ! 

Pofta buna .

 

 

TIPS-URI

1

Din ingredientele de mai sus au iesit doua impletituri .

RETETA IN IMAGINI

Impletitura cu legume si mozzarella-0
Impletitura cu legume si mozzarella-1
Impletitura cu legume si mozzarella-2
Impletitura cu legume si mozzarella-3
Impletitura cu legume si mozzarella-4
Impletitura cu legume si mozzarella-5
Impletitura cu legume si mozzarella-6
Impletitura cu legume si mozzarella-7
Impletitura cu legume si mozzarella-8
Impletitura cu legume si mozzarella-9
Impletitura cu legume si mozzarella-10
Impletitura cu legume si mozzarella-11
Impletitura cu legume si mozzarella-12
Impletitura cu legume si mozzarella-13

COMENTARII (45)

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

12.10.2014, 18:44

Rux

Rux 1

12.10.2014, 23:28

Grozava impletitura!

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

13.10.2014, 08:01

Rux

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!