Impletitura cu mere

de La Ancuta in Dulciuri, 13 Ian 2013 | 1203 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 300 g faina
  • 200 g unt
  • 100 ml lapte
  • 4 linguri zahar pudra
  • 25 g drojdie proaspata
  • 2 galbenusuri
  • 1 praf de sare
  • Umplutura:
  • 750 g mere acrisoare
  • putina zeama de lamaie
  • 1 lingura amidon
  • 1 lingurita scortioara macinata
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura rom
  • 1 mana de stafide
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus desfacut in 2 linguri de lapte
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Impletitura cu mere:

Amestecam drojdia cu zaharul pudra si laptele caldut. Intr-un castron cernem faina si adaugam drojdia dizolvata. Adaugam untul moale si galbenusurile si incepem sa framantam iar apoi putem adauga si praful de sare. Framantam bine pana cand aluatul nu se mai lipeste de mana.

Invelim aluatul in folie alimentara, sau il bagam intr-o punga de plastic si il dam la frigider pentru 24 de ore.
A doua zi scoatem aluatul cu 15 minute inainte de a-l folosi.

Pentru umplutura curatam merele de coaja si samburi si le taiem felii subtiri dupa care le stropim cu putina zeama de lamaie. Amestecam zaharul cu amidonul, scortisoara si romul si il adaugam peste mere. Amestecam usor si la final adaugam stafidele.

Aluatul scos din frigider il impartim in doua parti egale. Ne vor iesi doua impletituri.
Fiecare bucata de aluat o intindem in foaie dreptunghiulara (~25x35 cm). Indreptam marginile cu un cutit ascutit. Punem pe mijlocul foii jumatate din umplutura de mere. Marginile le taiem oblic, in fasii de ~ 2 cm.

Acoperim apoi umplutura alternand fasiile de aluat. Punem impletitura in tava tapetata cu hartie de copt.
La fel procedam si cu cealalata bucata de aluat.

Ungem apoi suprafata cu galbenusul desfacut in 2 linguri de lapte si dam la cuptor, la foc potrivit, pana se rumeneste deasupra.

Dupa ce s-a copt lasam sa se raceasca iar apoi pudram cu zahar.

 

RETETA IN IMAGINI

Impletitura cu mere-0
Impletitura cu mere-1
Impletitura cu mere-2
Impletitura cu mere-3
Impletitura cu mere-4
Impletitura cu mere-5

COMENTARII (29)

La Ancuta 1

14.01.2013, 23:19

Multumesc mult

diana_k 1

15.01.2013, 09:36

foarte buna impletitura, mai ales ca e cu mere

La Ancuta 1

15.01.2013, 11:04

multumesc Diana

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41