Impletitura cu mere

de La Ancuta in Dulciuri, 13 Ian 2013 | 3161 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 300 g faina
  • 200 g unt
  • 100 ml lapte
  • 4 linguri zahar pudra
  • 25 g drojdie proaspata
  • 2 galbenusuri
  • 1 praf de sare
  • Umplutura:
  • 750 g mere acrisoare
  • putina zeama de lamaie
  • 1 lingura amidon
  • 1 lingurita scortioara macinata
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura rom
  • 1 mana de stafide
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus desfacut in 2 linguri de lapte
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Impletitura cu mere:

Amestecam drojdia cu zaharul pudra si laptele caldut. Intr-un castron cernem faina si adaugam drojdia dizolvata. Adaugam untul moale si galbenusurile si incepem sa framantam iar apoi putem adauga si praful de sare. Framantam bine pana cand aluatul nu se mai lipeste de mana.

Invelim aluatul in folie alimentara, sau il bagam intr-o punga de plastic si il dam la frigider pentru 24 de ore.
A doua zi scoatem aluatul cu 15 minute inainte de a-l folosi.

Pentru umplutura curatam merele de coaja si samburi si le taiem felii subtiri dupa care le stropim cu putina zeama de lamaie. Amestecam zaharul cu amidonul, scortisoara si romul si il adaugam peste mere. Amestecam usor si la final adaugam stafidele.

Aluatul scos din frigider il impartim in doua parti egale. Ne vor iesi doua impletituri.
Fiecare bucata de aluat o intindem in foaie dreptunghiulara (~25x35 cm). Indreptam marginile cu un cutit ascutit. Punem pe mijlocul foii jumatate din umplutura de mere. Marginile le taiem oblic, in fasii de ~ 2 cm.

Acoperim apoi umplutura alternand fasiile de aluat. Punem impletitura in tava tapetata cu hartie de copt.
La fel procedam si cu cealalata bucata de aluat.

Ungem apoi suprafata cu galbenusul desfacut in 2 linguri de lapte si dam la cuptor, la foc potrivit, pana se rumeneste deasupra.

Dupa ce s-a copt lasam sa se raceasca iar apoi pudram cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Impletitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

La Ancuta 1

14.01.2013, 23:19

Multumesc mult

diana_k 1

15.01.2013, 09:36

foarte buna impletitura, mai ales ca e cu mere

La Ancuta 1

15.01.2013, 11:04

multumesc Diana

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de branza si zmeura