Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult
Cand localitatea noastra isi serbeaza zilele gasim aceste impletituri delicioase.Si am vrut sa incerc si eu si au iesit delicioase si aproape identice .
Intr-un vas punem faina crenuta si facem o adancitura in care adaugam drojdia dizolvata cu 2 linguri de apa calduta, adaugam smantana, zaharul, ouale, sarea,esenta si framantam dupa care adaugam untul topit si caldut si framantam pana obtinen o coca omogena si pufoasa ca aluatul de cozonac. Il lasam la crescut la loc caldut si invelit cu un prosopel umed si cald.
Pentru umplutura cu nuci procedam astfel = nucile le macinam , iar albusurile le batem spuma cu 3 linguri de zahar . Amestecam nucile macinate cu albusurile cu o spatula .
Pentru umplutura de mere= curatam merele , le spalam si le radem prin razatoarea mare, le scurgem de sucul propriu si le punem intr-o craticioara la calit cu 5 linguri de zahar , si o lingurita scortisoara, cand merele sau inmuiate le lasam la racit.
Pentru crema de scortisoara = scortisoara, nucsoara, 3 linguri zahar si untul moale la temperatura camere amestecam bine pina obtinem o crema omogena.
Pentru umplutura de ciocolata = folosim nutella si ciocolata
Cand aluatul nostru a crescut pe planseta infarinata rasturnam aluatul il impartim in 3 parti egale intindem o foaie o umplem cu ce dorim( crema de scortisoara, mere, ciocolata sau nuci) o rulam , cu un cutit taiem rulul ( dar nu tot lasam 2 centimetrii ) rulam partile ca pe spirale si dupa care le impletim, taiem si cei 2 centimetrii si ii impletim , asezam intr-o tava tapetata cu foaie de copt si lasam la crescut pentru inca 15 minunte.
Coacem la cuptorul incalzit , la foc mediu .
1
Pentru impletitura cu nuci , din compozitia de nuci am oprit 4 linguri , iar dupa ce am asezat impletitura in tava am uns impletitura cu crema de nuci.
2
Asa am procedat si cu crema de scortisoara.
Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult