Impletitură rustică cu Miez de lapte şi spanac

de diaconta in Aperitive / Garnituri, 25 Apr 2012 | 5255 vizualizari

 

Pentru că după multe peripeţii,Miezul de Lapte a ajuns şi la mine,la unul dintre colete ambalajul parcă fusese în război,am făcut un preparat simplu şi rapid,aşa că sper ca veţi fi indulgenţi în ceea ce priveşte aspectul şi fotografiile.Era seară şi eu eram foarte obosită după ultimele zile de muncă.Vă asigur însă că gustul este deosebit.
Eu nu sunt foarte mare prietenă cu brânzeturile,însă Miezul de Lapte chiar îşi merită reclama,moale,fina,atât de cremoasă şi uşurică se poate consuma la orice oră.Dar cel mai mult îmi place ca se pretează la fel de bine pentru un desert,o salata sau chiar o mâncare.
Moaaaaama cât am lăudat-o.Dar măcar aşa pot să mulţumesc celor de la Delaco pentru gestul frumos.Si Bucătăraşului bineînţeles.Să vină cineva cu covorul roşu.

 

INGREDIENTE

  • O foaie aluat foietaj
  • O cutie Miez de Lapte brânza calcica=225 gr
  • 100 gr spanac fiert si scurs(eu am avut congelat)
  • 2 catei de usturoi
  • O lingura smantana
  • Sare,piper
  • Ulei
  • Un ou
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Impletitură rustică cu Miez de lapte şi spanac:

Pregatim mai intai spanacul.Usturoiul zdrobit si taiat marunt il calim putin in ulei.Doar cat sa dea gust.Punem apoi spanacul scurs si taiat marunt.Adaugam smantana,apoi condimentam.Mai lasam putin sa prinda gust spanacul.

Luam de pe fos si lasam sa se racoreasca.

Foaia de foietaj o mai intindem putin cu sucitoarea.O asezam in tava pe hartia de copt(eu am omis asta si mi-a fost foarte greu s-o „transfer” in tava).

Facem crestaturi in forma de spic pe cele doua laturi opuse,lasand partea din mijloc netaiata pentru a pune umplutura.

Pe mijloc asezam un strat de spanac iar deasupra branza taiata felii grosute.Facem o impletitura din fasiile de aluat taiate.

Apoi ungem deasupra cu oul batut.Punem tava in cuptorul preincalzit.La inceput lasam fosul mai iute pentru ca aluatul sa creasca putin,apoi reducem si lasam pana se rumeneste frumos.

Se poate servi calda sau rece.Eu am preferat-o rece.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Impletitură rustică cu Miez de lapte şi spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

COMENTARII (75)

diaconta 1

01.05.2012, 18:22

Buni,liliacul e pentru bucuria tuturor,cred ca toata lumea il iubeste

Angelina_Elena 1

23.08.2012, 22:28

arata super bine!

BuniMaria 1

25.08.2012, 19:57

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinta floare cu spanac si branza