Indiene

de gaby_duceag in Prajituri, 29 Apr 2013 | 18019 vizualizari

 

O alta reteta preluata de la Bucatarese Vesele (le devin fan no1 :) ) ) care efectiv m-a cucerit!

Indiene – una dintre cele mai bune prajituri mancate vreodata!!

Nu are rost sa va descriu eu cat de bune sunt, nu v-as convinge, trebuie sa le preparati voi :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 12 bucati
  • Pentru coji
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • coaja rasa de lamaie
  • sare
  • Pentru sirop
  • 150 gr apa
  • 100 gr zahar
  • o lingurita esenta rom
  • coaja de portocala confiata
  • Pentru crema
  • 250 ml frisca lichida indulcita
  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 5 gr gelatina
  • 40 ml apa
  • Pentru glazura
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 50 ml frisca lichida
  • o lingurita unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Indiene:

Pregatim intai cojile

Batem spuma albusurile cu putina sare. Adaugam faina cernuta, galbenusurile, coaja de lamaie rasa si omogenizam usor, usor.

Cu ajutorul unui posh spritam in tava tapetata cu hartie de copt cerculete cu diametrul de 5 cm.

Mie mi-au iesit 25 bucati , una am mancat-o ).

Dam tava la cuptor (am copt de doua ori) la foc mediu, pana cerculetele prind culoare pe talpa si sunt coapte .Cam 15 minute, dar verificati sa nu ziceti “aia a zis 15 dar ete ca-s crude ori ca le-am ars”, atata grija aveti si voi ). Le lasati cateva momente apoi le desprindeti usor cu o furculita.

Daca nu aveti chef sa mai urmati pasii va opriti aici ), mancati fusecurile si gata )

Pentru sirop fierbeti apa cu zaharul cateva minute. Adaugati esenta si coaja de portocala si lasati la racit.

Crema .

Pune gelatina la hidratat in 40 ml apa.Mixeaza frisca lichida.Amesteca galbenusurile cu zaharul si pune-le intr-un vas cu fund dublu, la foc mic, si amesteca energic pana zaharul e topit si amestecul spumos. Cred ca undeva la 5-6 minute din momentul in care a incepe sa fiarba. Nu te opri din amestecat ca se afuma!

Opreste focul, adauga gelatina si omogenizeaza pana se topeste. Adauga portocala confiata.

Eu am adaugat 3 linguri din siropul de portocala confiata de la Bunatati din natura.

Pune vasul in altul cu apa rece si raceste. Cand a ajuns la temperatura camerei toarna peste frisca si mixeaza 3 minute.

Deci…crema e…fara cuvinte! Absolut minunata, fix pe gustul meu, o sa fac un tort sa-l umplu cu crema preparata asa.

Da vasul la rece.

Ia jumatate din cantitatea de coji si trece fiecare fursec prin sirop. Asa…rapid, nu sa-l uiti acolo ).

Aseaza pe un platou.

Cu ajutorul unui posh spriteaza crema pe fiecare. Insiropeaza usor si restul cojilor si pune deasupra apoi iar spriteaza crema.

Da 5 minute platoul la rece si pregateste glazura punand ingredientele intr-un ibric si topindu-le la foc mic. Omogenizeaza.

Scoate platoul de la rece si pune cate o lingura din glazura racita pe fiecare prajitura

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Indiene 223725
retete culinare - Indiene 223726
retete culinare - Indiene 223727
retete culinare - Indiene 223728
retete culinare - Indiene 223729
retete culinare - Indiene 223730
retete culinare - Indiene 223731

COMENTARII (72)

reisnaor_2006 1

25.09.2014, 17:32

ce bine arata,salivez deja

dantes 1

05.05.2015, 06:32

Delicioasa!

Sidy 1

05.05.2015, 08:15

Sunt minunate dar...dispar asa de repede din farfurie !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21