Inghetata copilariei

de butoiaurora76 in Dulciuri, 22 Mai 2012 | 1683 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 9 oua
  • 500 ml lapte
  • 250 g zahar+jumatate cana zahar
  • 100 g unt gras
  • 1 lingura faina
  • arome
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata copilariei:

Se mixeaza galbenusurile cu zaharul si cu faina, se pune la foc cu laptele pe bain marie amestecand incontinuu pana se ingroasa ca o ciulama. Se pune untul care in prealabil a fost lasat la temperatura camerei, se amesteca si se ia de pe foc lasandu-se la racit. Separat se bat albusurile cu restul de zahar pana se fac bezea. Bezeaua se amesteca cu ciulamaua de galbenusuri.

Se imparte compozitia in doua, in jumatate de compozitie se pune esenta de vanilie iar in cealalta jumatate cacao. Apoi se toarna compozitia cu vanilie si deasupra in mijloc compozitia de cacao amestecand usor cu lingura in centrul vasului.

 

COMENTARII (14)

butoiaurora76 1

23.05.2012, 02:14

Multumesc! si ma bucur ca va place

MIUTA 1

23.05.2012, 11:48

Excelent

Sim0na 1

23.05.2012, 22:00

Foarte fain arata!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55