Inghetata cu aroma de vanilie

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 27 Iun 2016 | 633 vizualizari

 

Inghetata copilariei!

 

INGREDIENTE

  • o lingurita de amidon;
  • 500 ml lapte;
  • 250 zahar;
  • 3 galbenusuri;
  • 50 g unt;
  • esenta de vanilie.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu aroma de vanilie:

Se pune amidonul intr-un castron si se dilueaza cu putin lapte. Se adauga zaharul, galbenusurile si inca putin lapte si se omogenizeaza (eu am pus lapte caldut si probabil din pricina asta s-au format cocoloase de galbenus, dar puteti strecura compozitia dupa ce o fierbeti).

Restul de lapte se pune la foc impreuna cu untul , iar dupa ce se topeste untul se adauga compozitia cu galbenusuri. Se mesteca continuu si se tine la foc pana cand laptele atinge punctul de fierbere. Compozitia se transfera intr-o caserola si se pune intr-un castron cu apa rece, amestecand din cand in cand pana se raceste. 

Daca este necesar, se strecoara compozitia, apoi se adauga esenta de vanilie si se pune la congelator.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Inghetata cu aroma de vanilie 448806
retete culinare - Inghetata cu aroma de vanilie 448807
retete culinare - Inghetata cu aroma de vanilie 448808
retete culinare - Inghetata cu aroma de vanilie 448809
retete culinare - Inghetata cu aroma de vanilie 448810
retete culinare - Inghetata cu aroma de vanilie 448811

COMENTARII (15)

Panacris 1

06.07.2016, 20:59

dantes 1

07.07.2016, 07:08

Buna!

Criss 1

07.07.2016, 07:51

Delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21