Inghetata cu capsuni

de crinined in Dulciuri, 14 Iul 2014 | 768 vizualizari

 

O reteta originala, delicioasa si perfecta pentru zile calduroase de vara.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg capsuni
  • 10 oua
  • 700 gr zahar tos
  • 4 plicuri zahar pudra vanilat Dr. Oetker
  • 40 gr unt
  • 40 gr faina
  • 500 ml lapte
  • 1 l frisca lichida
Portii: 50
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu capsuni:

Capsunile se fac piure, cu blenderul, la rece, nu le punem pe foc, pentru a pastra aroma si vitaminele. Le punem la congelator, pana cand se leaga bine, ca atunci cand le adaugam la crema de oua, sa aiba cam aceeasi consistenta. Batem albusurile spuma tare, la care adaugam 2 plicuri zahar pudra vanilat Dr. Oetker. Jumatate din cantitatea de zahar o punem in lapte, punem pe foc si-l infierbantam, amestecand sa se topeasca si zaharul. Frecam galbenusurile cu cealalta jumatate din cantitatea de zahar, peste care turnam laptele cu zahar fiebinte, in fir subtire, amestecand foarte repede. Obtinem o crema de oua mai fluida. Intr- o cratita, pe foc mic, punem o lingura de unt si o lingura de faina, doar sa se incalzeasca si imediat adaugam crema de oua, fierbinte, cate putin, amestecand repede cu telul, pana cand se ingroasa.

Luam de pe foc, un sfert din albusurile batute spuma le adaugam la crema,  amestecam foarte repede, cu telul, lasam sa se raceasca, amestecand din cand in cand. Dupa ce s- a racit adaugam  capsunile semiinghetate si amestecam foarte bine. Albusurile spuma, ramase, le amestecam doar prin rasturnare. Adaugam frisca batuta, la care am mai adaugat doua plicuri de zahar pudra vanilat Dr. Oetker.   Inainte de a pune amestecul la congelator, punem dragoste. Dragostea face diferenta :)

Pe langa inghetata de capsuni se pot  vedea de cafea, afine si vanilie. 

 

RETETA IN IMAGINI

Inghetata cu capsuni-0
Inghetata cu capsuni-1
Inghetata cu capsuni-2
Inghetata cu capsuni-3

COMENTARII (2)

Rocsi

Rocsi 1

14.07.2014, 10:13

MotanLaOale

MotanLaOale 1

14.07.2014, 11:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!