Inghetata cu capsuni

de laura_n in Dulciuri, 28 Mai 2015 | 4292 vizualizari

 

Stiu, va e pofta de o cupa cu inghetata, dar poate ca va feriti sa o faceti acasa.
Este adevarat, inghetata de casa iese cu ace de gheata, de cele mai multe ori. Si eu pateam la fel.
In timp, am observat cateva lucruri, cu cat procentul de fructe este mai mare, cu atat inghetata va avea mai multe ace. Cu cat temperatura este mai scazuta, cu atat acele de gheata se vor forma mai repede si vor fi mai mari. Din acest motiv, alegem (sau nu) sa amestecam inghetata la intervale oarecum scurte pentru a sparge aceste ace, nicidecum pentru a le indeparta.
Am consumat de multe ori inghetata din comert, si asa am inceput sa testez si sa observ anumite constante :))) inghetata este de fapt o spuma, si atunci m-am hotarat sa incerc sa obtin o consistenta si o textura similara. Nu este nici pe departe prima inghetata de casa pe care am facut-o, dar cred ca este cea mai apropiata de inghetata la cutie pe care o tot cumparam.
Racoritoare, buna, fructata, un deliciu!

 

INGREDIENTE

  • 600 ml smantana grasa, naturala
  • 80 gr zahar pudra
  • 1 lingura zeama lamaie
  • 500 gr capsuni
  • biscuiti cu cacao + simpli
  • ciocolata topita, bomboane cu rom, etc
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu capsuni:

Pregatim cateva cupe din sticla/plastic sau forme pentru inghetata.

Spalam si curatam capsunile. Pe cele mai coapte, le punem la blender, oprind cateva intregi pe care sa le strecuram in inghetata. Piureul obtinut din capsuni, il strecuram ca sa oprim semintele.

Punem smantana rece la congelator timp de 8-10 minute.

Folosim un castron metalic (preferabil sa il puneti si pe el cateva minute la congelator inainte)

Scoatem smantana si o batem frisca, in castronul metalic. Cand incepe sa capete consistenta, adaugam portii mici de zahar. La sfarsit, cand frisca devine pufoasa, adaugam o lingura zeama de lamaie.

Jumatate din cantitatea de frisca o amestecam cu piureul de capsuni.

In fiecare cupa, asezam cate un biscuit cu cacao sau de care va place, cateva linguri de frisca simpla, cateva feliute de capsuni, cateva bucatele de biscuiti si apoi incheiem cu cateva linguri din frisca amestecam cu capsuni. Ornam cu bomboane de ciocolata sau cu ciocolata topita si punem cupele in congelator, lasandu-le 2 ore sau pana se ingheata bine. Inainte de servire, se lasa 5 minute la temparatura camerei.

Dincolo de amestecul de texturi, biscuitii au rolul de a absorbi din apa din fructe sau iaurt (alta varianta), contrasteaza si participa la jocul de culori si inghetata devine si mai satioasa!

TIPS-URI

1

Rapid, din trei ingrediente, putem obtine o inghetata naturala, gustoasa si la indemana si a unui incepator in ale gatitului :)))

2

Daca va place mai dulce, puteti suplimenta cantitatea de zahar sau puteti blendui o banana foarte coapta alaturi de capsuni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pasca cu smantana