Inghetata cu cardamon si fructe de padure

de papabundetot in Dulciuri, 14 Aug 2013 | 850 vizualizari

 

Imi place mult sa ma joc in bucatarie si faptul ca e bucataria mea de acasa imi da libertatea de a face orice imi trece prin minte fara ca cineva sa imi spuna ca nu e bine sau ca nu e potrivita o anumita combinatie.Eu…cred ca am combinat pana acum o variata gama de arome,pe care daca ar fi sa intreb un profesionist poate mi-ar spune ca nu e in regula sa le combini dar in ce ma priveste,daca gustul final e conform papilelor mele gustative…este perfect! :)

Asa a aparut si aceasta inghetata,pentru ca e foarte cald,si pentru ca mai bine mor decat sa mananc inghetata din comert…am trecut la treaba cu ce aveam la indemana si cu imaginatia din dotare.

 

INGREDIENTE

  • 1l lapte
  • 3 oua
  • 1 baton scortisoara
  • 6-7 seminte cardamon,
  • zahar dupa gust,eu cred ca am pus cam 200-300 gr in total
  • coaja de la o lamaie si zeama
  • 400 ml iaurt grecesc 10%
  • 200 ml frisca lichida
  • 250 gr fructe de padure
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu cardamon si fructe de padure:

Am pus intr-o oala la foc galbenusurile,cu laptele,zaharul,batonul de scortisoara si cardamonul si am lasat sa fiarba amestecand mereu,pana a dat in clocot de cateva ori,apoi am adaugat si fructele de padure si am mai lasat pe foc pana compozitia a capatat o oarecare consistenta asemanatoare cu cea a unui sos mai…lichid,nu foarte gros.Toata aceasta compozitie am bagat-o la blender si am amestecat bine,apoi am trecut-o printr-o sita pentru a elimina semintele fructelor dar si ce nu s-a macinat foarte fin din batonul de scortisoara si cardamon si apoi am dat-o de o parte la racit.

Albusurile le-am batut spuma cu putin zahar si apoi le-am incorporat in compozitia cu fructe,am adaugat si zeama de la lamaie pentru ca citisem ca daca adaugi la inghetata zeama de lamaie nu mai face ace de gheata…neadevarat as spune!

Separat am batut frisca pana s-a intarit,apoi am adaugat iaurtul si am continuat sa bat pana s-au omogenizat,am adaugat si putina esenta de visine si initial am zis ca asta va fi topingul pentru inghetata insa,in una din cele 2 cutii in care am pus inghetata am pus totusi la congelat si o parte din aceasta frisca cu iaurt si s-a dovedit a fi o alegere buna.

Am turnat crema de fructe in cutii pentru a le pune in congelator,asa cum am spus o parte din  inghetata a fost simpla si pentru una am amestecat frisca cu iaurt si crema de fructe de padure.

Ambele variante au fost extrem de gustoase si mai ales racoritoare pentru temperaturile de afara.

Pofta mare!

 

COMENTARII (10)

Corinuta 1

14.08.2013, 21:45

Excelenta inghetata, eu vreu fara frisca!

Ligia Bxl 1

14.08.2013, 22:48

imi place ca are fructe de padure

papabundetot 1

15.08.2013, 08:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D