Inghetata cu cardamon si fructe de padure

de papabundetot in Dulciuri, 14 Aug 2013 | 2473 vizualizari

 

Imi place mult sa ma joc in bucatarie si faptul ca e bucataria mea de acasa imi da libertatea de a face orice imi trece prin minte fara ca cineva sa imi spuna ca nu e bine sau ca nu e potrivita o anumita combinatie.Eu…cred ca am combinat pana acum o variata gama de arome,pe care daca ar fi sa intreb un profesionist poate mi-ar spune ca nu e in regula sa le combini dar in ce ma priveste,daca gustul final e conform papilelor mele gustative…este perfect! :)

Asa a aparut si aceasta inghetata,pentru ca e foarte cald,si pentru ca mai bine mor decat sa mananc inghetata din comert…am trecut la treaba cu ce aveam la indemana si cu imaginatia din dotare.

 

INGREDIENTE

  • 1l lapte
  • 3 oua
  • 1 baton scortisoara
  • 6-7 seminte cardamon,
  • zahar dupa gust,eu cred ca am pus cam 200-300 gr in total
  • coaja de la o lamaie si zeama
  • 400 ml iaurt grecesc 10%
  • 200 ml frisca lichida
  • 250 gr fructe de padure
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu cardamon si fructe de padure:

Am pus intr-o oala la foc galbenusurile,cu laptele,zaharul,batonul de scortisoara si cardamonul si am lasat sa fiarba amestecand mereu,pana a dat in clocot de cateva ori,apoi am adaugat si fructele de padure si am mai lasat pe foc pana compozitia a capatat o oarecare consistenta asemanatoare cu cea a unui sos mai…lichid,nu foarte gros.Toata aceasta compozitie am bagat-o la blender si am amestecat bine,apoi am trecut-o printr-o sita pentru a elimina semintele fructelor dar si ce nu s-a macinat foarte fin din batonul de scortisoara si cardamon si apoi am dat-o de o parte la racit.

Albusurile le-am batut spuma cu putin zahar si apoi le-am incorporat in compozitia cu fructe,am adaugat si zeama de la lamaie pentru ca citisem ca daca adaugi la inghetata zeama de lamaie nu mai face ace de gheata…neadevarat as spune!

Separat am batut frisca pana s-a intarit,apoi am adaugat iaurtul si am continuat sa bat pana s-au omogenizat,am adaugat si putina esenta de visine si initial am zis ca asta va fi topingul pentru inghetata insa,in una din cele 2 cutii in care am pus inghetata am pus totusi la congelat si o parte din aceasta frisca cu iaurt si s-a dovedit a fi o alegere buna.

Am turnat crema de fructe in cutii pentru a le pune in congelator,asa cum am spus o parte din  inghetata a fost simpla si pentru una am amestecat frisca cu iaurt si crema de fructe de padure.

Ambele variante au fost extrem de gustoase si mai ales racoritoare pentru temperaturile de afara.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu cardamon si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Inghetata de mure cu lamaie