Inghetata cu ciocolata alba si lime

de lilik in Dulciuri, 30 Aug 2012 | 1173 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 400 ml frisca lichida
  • 100 gr zahar tos
  • 100 gr zahar pudra
  • 100 gr ciocolata alba
  • 2 lime nu prea mari
  • 1 pliculet zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu ciocolata alba si lime:

Separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile cu 1 praf de sare,putina zeama de lamaie,adaugand treptat zaharul pudra.Mixam pana obtinem o bezea tare.

Punem zaharul tos cu 10 linguri de apa pe foc mic.siropul obtinut il punem treptat peste galbenusuri mixand mereu pana compozitia se raceste si obtinem o crema alba,peste care adaugam coaja rasa de la 1 lime si zeama de la 2.

Ciocolata o topim la baigne marie si o adaugam peste crema de galbenusuri.

Frisca o batem cu zaharul vanilat,apoi o adaugam peste galbenusuri amestecand usor.

La sfarsit adaugam bezeaua.Amestecam totul uso si bine,apoi punem intr-un vas si dam la congelator cateva ore.

Servim cu placere.

 

TIPS-URI

1

daca vreti puteti pune mai multa ciocolata,gustati cand compozitia este gata si o faceti dupa placul vostru(mai dulce,mai acrisoara,mai ciocolatoasa)

RETETA IN IMAGINI

Inghetata cu ciocolata alba si lime-0
Inghetata cu ciocolata alba si lime-1

COMENTARII (30)

lilik

lilik 1

31.08.2012, 16:50

Lau ms scumpa

iri_iri

iri_iri 1

31.08.2012, 18:58

lilik

lilik 1

31.08.2012, 22:21

Iri ms frumos

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine cu masline si fulgi de ovaz

de Rocsi 9

Paine cu masline...

ieri la 21:23

Briose din cartofi si branza in crusta de cascaval

de Rux 9

Briose din...

ieri la 19:37

Negresa cu glazura de ciocolata

de Aletta 4

Negresa cu...

ieri la 16:55

Friptura de porc in sos dulce acrisor

de stefy_a 3

Friptura de porc...

ieri la 12:01