Inghetata cu ciocolata, cafea si crema de alune

de adasev12 in Dulciuri, 2 Iul 2012 | 1922 vizualizari

 

pur si simplu delicioasa...nu face ace de gheata...ce mai, mananci si nu te mai saturi...

 

INGREDIENTE

  • 250 ml lapte
  • 2 oua
  • 2 lg zahar
  • 200 ml frisca lichida indulcita
  • 100 g zahar pudra
  • o lg amidon
  • 100 ml cafea preparata indulcita
  • 3 lg crema de alune
  • 100 g ciocolata

pt sos:

  • 3 lg zahar
  • un cub de unt
  • 100 ml cafea indulcita
  • 30 g ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu ciocolata, cafea si crema de alune:

Ouale se separa.Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul si amidonul.

Laptele se pune pe foc cu 2 lg zahar si se lasa pana da in clocot. Se ia de pe foc si se toarna in fir  subtire peste galbenusuri, amestecand mereu, pana se incorporeaza laptele,se trece apoi intr-o cratita si se pune la foc mic pana da in fierbere si se ingroasa ca o ciulama.

Se ia de pe foc, se adauga crema de alune, ciocolata  tare, ca se topeste in compozitia fierbinte si apoi cafeaua.

Se omogenizeaza totul foarte bine si se da la rece. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si se incorporeaza in compozitia racita.

Frisca se bate cam pe trei sferturi,adica sa nu fie foarte  tare...mai mult ca o ciulama,si se amesteca si ea in cealalta compozitie. Se toarna intr-o cutie de inghetata si se da la congelator,

Dupa 2 ore se amesteca foarte  bine( ace de gheata nu face, absolut deloc, dar e bine sa se amestece totusi  macar de doua ori...)...Dupa 2 ore iar se amesteca si apoi se lasa sa inghete...eu am lasat peste noapte, ca era deja miezul noptii...m-am abtinut sa nu pap, m-am multumit doar sa ling vasele....

Sosul: se caramelizeaza zaharul pana devine maroniu, se pune untul si se rotese cratita pana se absoarbe untul, nu folositi lingura...

Se stinge apoi cu cafeaua si se pune si ciocolata. Se lasa la foc foarte mic cateva minute, sa dea doua-trei clocote. se lasa la racit si se serveste cu inghetata, direct in cupa.

Pofta buna!

Deja e foarte cald la mine, asa ca cine doreste o portie de inghetata, este binevenit!!!!

 

RETETA IN IMAGINI

Inghetata cu ciocolata, cafea si crema de alune-0
Inghetata cu ciocolata, cafea si crema de alune-1
Inghetata cu ciocolata, cafea si crema de alune-2
Inghetata cu ciocolata, cafea si crema de alune-3
Inghetata cu ciocolata, cafea si crema de alune-4
Inghetata cu ciocolata, cafea si crema de alune-5
Inghetata cu ciocolata, cafea si crema de alune-6
Inghetata cu ciocolata, cafea si crema de alune-7
Inghetata cu ciocolata, cafea si crema de alune-8
Inghetata cu ciocolata, cafea si crema de alune-9

COMENTARII (22)

adasev12

adasev12 1

03.07.2012, 19:43

bubu....

Mihaela11_jo

Mihaela11_jo 1

04.07.2012, 08:04

Ce bunaaaaaaaaaaa

adasev12

adasev12 1

05.07.2012, 14:36

MIHAELA, MA BUCUR CA-TI PLACE

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!