Inghetata cu ciocolata si alune

de Lau in Dulciuri, 13 Iun 2016 | 378 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 ml frisca
  • 3 linguri zahar
  • 200 ml lapte
  • 1 galbenus
  • 3 linguri zahar vanilat
  • 1 lingurita amidon
  • 1 ciocolata
  • alune
  • 1 lingurita unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu ciocolata si alune:

Intr-un vas punem laptele cu zaharul pe foc si cand incepe sa fiarba adaugam galbenusul,amidonul amestecat cu putin lapte si amestecam continuu pana ce se ingroasa ca o budinca,lasam sa se raceasca.

Intre timp mixam 250 ml frisca cu zaharul si amestecam cu crema racita.

Rupem ciocolata bucatele adaugam 50 ml frisca,1 lingurita unt si punem pe foc amestecand continuu pana ce se topeste ciocolata avand grija sa nu fiarba.

Lasam sa se raceasca bine.

In forme de inghetata adaugam crema de vanilie-alune-ciocolata-crema de vanilie-alune ciocolata,

Dam la congelator cateva ore.

Inainte de servise se scoate cu cca 15 min inainte,

Pentru ca mie mi-a facut figuri formele si nu au iesit am servit in cornete.:(

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Inghetata cu ciocolata si alune 446819
retete culinare - Inghetata cu ciocolata si alune 446820
retete culinare - Inghetata cu ciocolata si alune 446821
retete culinare - Inghetata cu ciocolata si alune 446822

COMENTARII (19)

Lau 1

13.06.2016, 21:25

noiinbucatarie 1

13.06.2016, 22:05

Andreea Caroline 1

14.06.2016, 10:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S