Inghetata cu ciocolata si zmeura

de Oana in Dulciuri, 5 Mai 2016 | 3350 vizualizari

 

Absolut delicioasa, racoritoare, aromata si foarte, foarte cremoasa! Neaparat sa o incercati!

 

INGREDIENTE

  • 6 galbenusuri
  • 400 ml lapte 3,5% grasime
  • 200 ml smantana pentru frisca 35% grasime
  • 100 gr zahar brun
  • 1 lingurita vanilie
  • 1 lingura cu varf cacao neagra
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 150 gr zmeura congelata
  • Sos de zmeura:
  • 150 gr zmeura congelata
  • 50 gr zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu ciocolata si zmeura:

Prepara mai intai sosul de zmeura: pune intr-o craticioara zmeura si zaharul si pune-le la foc mic pana ce zaharul se topeste si se ingroasa putin compozitia. Lasa-l apoi sa se raceasca.

Amesteca laptele cu smantana lichida pentru frisca si pune-le pe foc mic, pana incep sa fiarba.

Mixeaza bine galbenusurile cu zaharul pana se albesc si isi tripleaza volumul. 

Rupe ciocolata bucati si toarna peste ea putin lapte fierbinte din oala si las-o sa se topeasca.

Toarna laptele fierbinte in fir subtire peste amestecul de galbenusuri si amesteca usor cu un tel pana se incorporeaza. Adauga ciocolata topita, vanilia si cacao. Omogenizeaza bine si muta amestecul inapoi in oala. Pune pe foc mic, amestecand continuu cu un tel, pana se ingroasa si capata consistenta smantanii.

Rastoarna amestecul pentru inghetata intr-o forma, adauga zmeura taiata sau intreaga, dupa plac si putin sos de zmeura. Amesteca foarte putin si lasa inghetata sa se raceasca la temperatura camerei, apoi mut-o la congelator minim 6 ore.

TIPS-URI

1

Poti amesteca din ora in ora in inghetata de la congelator, ca sa nu se formeze ace, insa aceasta compozitie nu face ace! Este incredibil, trebuie sa testezi! :)

2

Poti folosi orice tip de zahar

3

Poti folosi orice fructe preferi, proaspete sau congelate

4

Poti sa omiti ciocolata si sa adaugi mai multa vanilie

5

Poti adauga, dupa plac, fistic sau alune tocate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu ciocolata si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Merisor 1

06.05.2016, 07:10

Yummmy!

Rahela Velicu 1

06.05.2016, 14:55

Hmm, ce buna ar fi o ingheteta din asta acum!

RuxyRux 1

09.05.2016, 19:36

Ploua in gura )

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri fragede