Inghetata cu cirese

de Miha in Dulciuri, 17 Iun 2010 | 8404 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 250 ml frisca
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • cirese
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu cirese:

Mai intai pregatim inghetata de vanilie.

Galbenusurile le frecam cu zaharul si esenta de vanilie, pana devin ca o crema. Laptele se pune la fiert si cand da in clocot se toarna usor peste galbenusuri , mixand mereu.

Se pune vasul pe foc si se fierbe pana incepe sa se ingroase. Se lasa la racit, apoi se amesteca cu frisca batuta.

Se da la congelator pentru aproximativ 1 ora. Se scoate vasul si se mixeaza inghetata, se sparg acele de gheata ce se formeaza, apoi se adauga ciresele taiate marunt.

Se da din nou la congelator pana la congelarea completa.

 

TIPS-URI

1

cantitatea de cirese difera in functie de preferintele fiecaruia. Eu am pus ochiometric :)) in jur de 400 g

2

ciresele se oxideaza foarte repede, astfel ca ar fi indicat sa fie taiate cubulete cat mai aproape de momentul in care vor fi puse in inghetata. Astfel isi vor pastra culoarea frumoasa si gustul savuros

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Inghetata cu cirese 37706
retete culinare - Inghetata cu cirese 37707

COMENTARII (26)

Teo 1

16.06.2011, 23:22

asa, doamnelor, dati-ne inghetata cat de multa ca altfel ne topim de caldura!

mihaelar63 1

17.06.2011, 00:13

Zilnic inghetata adevarata

Miha 1

17.06.2011, 09:31

Multumesc doamnelor!

Inghetata n-am, dar va servesc c-o cafea!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S