Inghetata cu cirese si biscuiti

de Poliana in Dulciuri, 8 Iul 2012 | 4351 vizualizari

 

Tot cald e afara, si parca numai inghetata as consuma :P Am adus si pentru voi!
Inca mai sunt cirese la piata, asa ca am reusit sa mai fac un desert care sa contina cirese.
Nu e doar un simplu desert, ci o inghetata delicioasa!!

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 200 ml smantana de gatit
  • 300 gr branza de vaci
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 200 gr zahar
  • 300 gr cirese spalate si 'scapate' de samburi
  • 50 gr biscuiti cu ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu cirese si biscuiti:

Smantana pentru frisca o aducem la punctul de fierbere, dupa care adaugam galbenusurile si mixam bine bine, pana la incorporarea completa. La operatiunea asta e nevoie de viteza maxima, altfel riscam sa ne trezim cu o omleta de toata frumusetea! Lasam la racit.

Mixam albusurile, in momentul in care au devenit spuma, le punem pe baie de aburi si adaugam treptat zaharul, si continuam sa mixam pana cand zaharul este topit complet, iar albusurile au aspect de bezea.

Mixam branza de vaci cu smantana in blender, pana devin ca o crema fina, apoi adaugam si zaharul vanilat. 

Luam 100 gr de cirese, le facem piure cu blenderul , apoi le adaugam in crema de branza. Turnam cu grija si amestecul cu galbenusuri, apoi incorporam si albusurile batute spuma. Amestecam usor cu miscari de jos in sus.

Pregatim o forma rezistenta, o imbracam in folie de plastic si turnam jumatate din compozitia de inghetata. Punem ciresele ramase, le distribuim uniform pe toata suprafata, iar apoi turnam restul de amestec. Deasupra punem biscuitii de ciocolata.

Asezam forma la congelator pentru cel putin 4 ore, dupa care nu ramane decat sa ne desfatam/racorim cu bunatate de in inghetata!

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Inghetata cu cirese si biscuiti 169479
retete culinare - Inghetata cu cirese si biscuiti 169483
retete culinare - Inghetata cu cirese si biscuiti 169484

COMENTARII (37)

Steffy 1

09.06.2013, 23:43

Senzationala!

babi5 1

10.06.2013, 09:39

Acum merge taman bine

Krystyan Trendy 1

10.11.2013, 17:01

mmm...o bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D