Inghetata cu gem,apa si petale de trandafir

de -Miti- in Dulciuri, 25 Aug 2012 | 2112 vizualizari

 

In America este foarte cunoscut "frozen yogurt" ,adica iaurt congelat,o varianta a inghetatei ,dar cu calorii mai putine. Eu am facut putin "fusion cooking" intre bucataria din orientul mijlociu si cea americana si sunt incantata de ce a iesit.
Am folosit petale de trandafiri din comert,la fel am procedat si cu gemul. Creatie proprie scrie pe reteta asta!

 

INGREDIENTE

  • 200 ml iaurt cremos (am folosit de casa,foarte cremos,nu a fost nevoie sa il scurg)
  • 50 gr gem de trandafiri
  • 2 linguri de miere
  • 2 linguri de apa de trandafiri
  • petale de trandafiri uscate
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu gem,apa si petale de trandafir:

Gemul se amesteca impreuna cu mierea.Adaugam apa de trandafir si amestecam pana se obtine o pasta omogena. 

Iaurtul se pune intr-un bol,se adauga gemul si se amesteca pana s-a incorporat compozitia de trandafiri. 

Adaugam si petalele de trandafiri si amestecam usor. 

Se da bolul la congelator si dupa 3 ore amestecam cu o lingura,ca sa nu se formeze cristale de gheata. Eu am folosit un mixer,ca sa-mi fie si mai usor. 

La fiecare jumatate de ora amestecam din nou,pana s-a congelat. 

 

RETETA IN IMAGINI

Inghetata cu gem,apa si petale de trandafir-0
Inghetata cu gem,apa si petale de trandafir-1

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (16)

Rocsi

Rocsi 1

25.08.2012, 23:50

Ce aromata

Lau

Lau 1

26.08.2012, 15:42

jolygina

jolygina 1

27.08.2012, 21:27

super arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!