Inghetata cu iaurt de fructe de padure si gem de cirese amare

de adasev12 in Dulciuri, 9 Mai 2012 | 3862 vizualizari

 

dulce-acrisoara, f racoritoare

 

INGREDIENTE

  • 100 ml frisca lichida
  • 100 ml lapte
  • 1 lg de amidon
  • 2 lg zahar
  • 2 iaurturi de 125 g fiecare de fructe de padure
  • 2 lg gem de cirese amare plus inca putina pt servit
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu iaurt de fructe de padure si gem de cirese amare:

Amidonul se dilueaza in lapte si se pune pe foc impreuna cu zaharul pana se ingroasa. Se da la rece. Frisca se bate cam pe jumatate, sa fie asa ca o ciulama  doar, nu foarte tare. In laptele racit se adauga pe rand iaurturile si se amesteca bie, apoi dulceata si pe urma frisca. Se pune intr-o caserola si se da la congelator. Se amesteca din ora in ora, de vreo 4 ori, bine de tot, apoi se mai lasa vreo 2 ore si se poate servi.

Acu nu e ca cea de la magazin, drept, da' tot buna e si asta...cel putin copiii au mancat  , inclusiv cea mica plangea sa-i mai dau...numa sotu a avut de obiectat, ca cica  nu e prea grozava....mno...fiecare cu gusturile lui.( asta al meu tare e pretentios...:D)

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu iaurt de fructe de padure si gem de cirese amare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Inghetata din iaurt natural si pulpa de fructe