Inghetata cu iaurt de fructe de padure si gem de cirese amare

de adasev12 in Dulciuri, 9 Mai 2012 | 1726 vizualizari

 

dulce-acrisoara, f racoritoare

 

INGREDIENTE

  • 100 ml frisca lichida
  • 100 ml lapte
  • 1 lg de amidon
  • 2 lg zahar
  • 2 iaurturi de 125 g fiecare de fructe de padure
  • 2 lg gem de cirese amare plus inca putina pt servit
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu iaurt de fructe de padure si gem de cirese amare:

Amidonul se dilueaza in lapte si se pune pe foc impreuna cu zaharul pana se ingroasa. Se da la rece. Frisca se bate cam pe jumatate, sa fie asa ca o ciulama  doar, nu foarte tare. In laptele racit se adauga pe rand iaurturile si se amesteca bie, apoi dulceata si pe urma frisca. Se pune intr-o caserola si se da la congelator. Se amesteca din ora in ora, de vreo 4 ori, bine de tot, apoi se mai lasa vreo 2 ore si se poate servi.

Acu nu e ca cea de la magazin, drept, da' tot buna e si asta...cel putin copiii au mancat  , inclusiv cea mica plangea sa-i mai dau...numa sotu a avut de obiectat, ca cica  nu e prea grozava....mno...fiecare cu gusturile lui.( asta al meu tare e pretentios...:D)

 

RETETA IN IMAGINI

Inghetata cu iaurt de fructe de padure si gem de cirese amare-0
Inghetata cu iaurt de fructe de padure si gem de cirese amare-1
Inghetata cu iaurt de fructe de padure si gem de cirese amare-2
Inghetata cu iaurt de fructe de padure si gem de cirese amare-3

COMENTARII (17)

mirela0911

mirela0911 1

09.05.2012, 22:33

Chiar ca ne faci pofta!

adasev12

adasev12 1

10.05.2012, 09:50

sim0na, mirela...

mamaieelena

mamaieelena 1

11.05.2012, 10:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!